{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Army Shop dobio dio posla opremanja Oružanih snaga BiH

S
16.7.2009. u 09:28
0
0
Army Shop dobio dio posla opremanja Oružanih snaga BiH
0
Army Shop dobio dio posla opremanja Oružanih snaga BiH
Foto: Arhiv
Ministarstvo Odbrane BiH potpisalo je ugovore sa firmama koje su pobijedile na međunarodnom tenderu za izradu dijelova svečane uniforme i službene uniforme Oružanih Snaga BiH, saopćeno je iz Army Shopa.
Ukupan projekat u vrijednosti 30.000.000 KM bit će realizirana u slijedeće 4 godine. Time će vojska prvi put dobiti službenu i svečanu uniformu od ujedinjenja u jedinstvene Oružane snage BiH. Potpisani su ugovori za prvu seriju od 1.000 kompleta.

Prva serija treba da pokaže usklađenost svih dijelova uniforme i svih ugovarača sa zahtjevanim standardima. U kreiranju i izboru koji je trajao više od godinu dana nastojalo se dobiti kvalitetna uniforma sa svim pratećim elementima koji idu uz nju, ogrtač, kabanica, džemper, košulja, kravata, šal, oznake i ukrasi, cipele i čizame. Uzorci koji su napravljeni su vrlo zadovoljavajući. Probna serija će pokazati uspješnost i usklađenost svih ugovarača da odgovore ovom zahtjevnom zadatku opremanju jedne vojske.

Nosilac posla bit će firma "Borac" d.o.o. iz Travnika kao renomirani proizvođač koji ima dugogodišnje iskustvo i kapacitete za realizaciju ovakvog posla. Posao isporuke obuće dobila je firma "BEMA" d.o.o. iz Banja Luke, treba da isporuči standardu i kvalitetnu vojničku čizmu i cipelu i na taj način otkloni probleme sa obućom od različitih isporučioca i standarda koji su bili zastupljeni u vojsci. Košulje i kravate će isporučivati renomirana firma "MEN" d.o.o. iz Travnika koja ima dugogodišnje iskustvo u proizvodnji službenih košulja na području BiH. Džempere i čarape za službenu i svečanu uniformu će isporučivati domača firma "Integral" d.o.o. iz Kladnja.

Prve jedinstvene oznake – epolete za oficire i podoficire, oznake za šapku, kožne opasače, kožne vojničke kajiševe, ešarpe za počasne jedinice, ženske svečane torbice, oficirske kožne rukavice i akselbendere za svečanu uniformu isporučivat če firma "ARMY SHOP" d.o.o. iz Sarajeva. Prvi put se na opasače, kajiševe i ešarpe stavljaju obilježja državnog grba. Postavljeni su visoki kriteriji kvaliteta za svaki dio uniforme i ukrasnog dijela uniforme. Army Shop d.o.o. kao dugogodišnji isporučioc opreme za Ministarstvo Odbrane BiH i Oružane Snage BiH dobio je zadatak završnog ukrašavanja svih uniformi za našeg vojnika.

Ovi potpisani ugovori omogučit će svim ovim firmama u slijedeće 4 godine stabilno poslovanje i posao za njihove radnike, a vojska će konačno poslije rata dobiti službenu i svečanu uniformu. Neće se više dešavati da na službenim primanjima u zemlji i inostranstvu samo naši generali i oficiri budu u maskirnim-terenskim uniformama ili u civilnoj odjeći.

Time se završava još jedna transformacija naših Oružanih Snaga u jedinstvenu, modernu i dobro opremljenu vojsku. Uskoro se očekuje i javna promocija svih novih uniformi koju će organizovati Ministarstvo odbrane.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: