Nakon psihijatrijskog liječenja
0

Armin Isaković pušten na slobodu

Sarajevo-x.com
Armin Isaković (31) iz Sarajeva, koji je u avgustu 2008. ubio svoju 61-godišnju majku Fatimu, pušten je na slobodu nakon što je četiri mjeseca bio hospitaliziran u Psihijatrijskoj klinici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Isakoviću je dijagnosticirana paranoična šizofrenija, a psihijatrijskim pregledom ustanovljeno je da je majku u stanu u centru Sarajeva ubio u stanju neuračunljivosti.

Kantonalni sud u Sarajevu izrekao mu je psihijatrijsko liječenje, a pušten je, kako je za naš portal izjavio Abdulah Kučukalić, šef Psihijatrijske klinike KCUS-a, zbog "povlačenja simptoma psihotičkog poremećaja".

"Pacijentu je određen bolnički tretman sa liječničkom prismotrom. Međutim, kada se pacijent oporavi i nestanu simptomi, onda bolničko liječenje nije potrebno, čak je i kontraproduktivno. To je slučaj i sa Arminom Isakovićem, koji je sada upućen u Centar za mentalno zdravlje Općine Centar i Kantonalni centar za socijalni rad“, objasnio je doktor Kučukalić.

Isaković sada boravi kod kuće, a nadležne ustanove prate njegovo stanje.

"Ukoliko bi došlo do pogoršanja njegovog stanja, i pored redovnog uzimanja lijekova, on se vraća u bolnicu“, objasnio je Kučukalić.