BiH
0

Arix obradovao bh. bebe

Sarajevo-x.com
Dita Tuzla krenula je u realizaciju ranije najavljene humane akcije koja će trajati do kraja 2007. godine. U sklopu akcije, donacije Ditinog deterdženta iz visokokvalitetnog proizvodnog programa Arox, Ida, 3DE i Softly, obuhvatit će nekoliko ciljanih skupina povodom različitih međunarodnih i svjetskih praznika.

Prva Ditina humana akcija je akcija darivanja porodica na nivou Bosne i Hercegovine koje među svojim članovima imaju bebe. Tako na adrese bosanskohercegovačkih beba, naročito blizanaca i trojki, ovih dana pristižu značajne količine deterdženta Arix, koje će pokriti višemjesečne potrebe ovih porodica.

Ni ovaj put nisu zaboravljene mostarske trojke porodice Penava, kao ni zeničke trojke porodice Huseinbašić, kojima je Dita već ranije, odmah po rođenju djece, donirala velike količine deterdženta Arix, Ida, 3DE te ostala sredstva za higijenu.

Ganuta činjenicom da ih se neko sjeća, majka Mirsada Penava iz Mostara, sa suzama u očima srdačno se zahvalila predstavnicima Dite na donaciji, naglasivši kako je pri odgoju beba deterdžent zlata vrijedan te da nema riječi kojima bi zahvalila Diti na doniranim količinama.

U tuzlanskoj porodici Isić nedavno su rođene bliznakinje te će deterdžent mladoj majci Ameli, naglašavaju - dobro doći pri održavanju higijene. Porodici Šahat iz Sarajeva, koja je nedavno dobila sina i koja je trenutno bez ikakvih finansijskih prihoda, ova donacija je od izuzetne vrijednosti.

„Znamo koliko se deterdženta troši u porodicama koje imaju bebe, stoga smo tu činjenicu preusmjerili u konkretne poteze. Nadamo se da će porodicama biti od pomoći i naravno, uvijek ćemo se truditi da higijena naših beba, naše djece u svakom momentu bude ispoštovana i na visokom nivou», izjavila je Irma Berbić, glasnogovornica Industrije deterdženata Dita.

Svoju humanu akciju darivanja Industrija deterdženata Dita namjerava nastaviti i dalje sa sljedećim akcentom na socijalno ugrožene porodice.