Slučaj Dženan Memić
0

Arijana Memić trebala biti danas saslušana u Tužilaštvu KS, advokat tražio izuzeće svih tužilaca

Piše: M. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sestra rahmetli Dženana Memića, Arijana Memić, danas je trebala biti saslušana u Tužilaštvu KS u svojstvu osumnjičene zbog, kako se u pozivu navodi, ugrožavanja sigurnost i sprečavanja dokazivanja.

U Tužilaštvo KS danas su, osim Arijane, pozvani i Nejra Turudija i Asad Fočo, koji su pozvani na iste okolnosti. Oni su navodno prijetili Alisi Mutap putem Facebooka. U njihovoj pratnji bili su Dženanov i Arijanin otac Muriz Memić, te advokat Ifet Feraget.

Nisu saslušani jer je advokat Feraget tražio izuzeće glavne tužiteljice i cijelog Tužilaštva KS.

"Izuzeće sam tražio zbog propusta u predmetu 'Dženan Memić', zbog propusta koji su navedeni u izvještaju Komisije za sigurnost KS, zbog okolnosti u vezi sa saslušanjem svjedoka Emira Milišića (svjedok koji navodno vidio tri napadača, op.a.) kada je saslušan i Asad Fočo, zbog nedostavljanja dokaza braniocu u ovom predmetu, zbog interne korespondencije u predmetu 'Dženan Memić' na kojim stoji oznaka 'povjerljivo' na Ustavnom sudu, što je neobično kada je saobraćaj u pitanju jer nije ratni zločin i zbog podnesenih krivičnih prijava koje su podignute protiv glavne tužiteljice u vez s predmetom 'Dženan Memić' za koje su u toku provjere u Tužilaštvu BiH", rekao je Feraget za Klix.ba.

U zahtjevu za izuzeće je navedeno kako postoji razumna sumnja u nepristrasnost Kantonalnog tužilaštva KS.

"Do odluke o zahtjevu postupajući tužilac ne bi trebao ništa raditi", rekao je Feraget.

Podsjetimo, Arijana Memić je sredinom septembra saslušana u Tužilaštvu KS kao osumnjičena za krivično djelo ''ugrožavanje sigurnosti" jer je navodno prijetila Alisi Mutap smrću.