BiH
0

Arifović i Križan se vratili na dužnost u Poresku upravu FBiH

FENA
Poreska uprava FBiH
Poreska uprava FBiH
Midhat Arifović i Vinko Križan vratili su se danas na dužnost direktora i zamjenika direktora Poresku uprave Federacije BiH.

Arifović i Križan razriješeni su dužnosti odlukom Vlade Federacije BiH u julu, nakon čega su podnijeli tužbu Općinskom sudu u Sarajevu, koji je presudio u njihovu korist.

"Pokazalo se da smo bili u pravu kada smo pokrenuli postupak zaštite svojih prava iz radnog odnosa pred sudom. Konačno je Vlada, nakon više od 20 dana, prihvatila zaključke o izvršenju rješenja nadležnog suda i donijela odluku da se konačno ispoštuje prva mjera suda i do daljnjega vrate na dužnost direktor i zamjenik direktora", izjavio je danas Arifović Feni.

On navodi da se u Vladinoj odluci "spominju neki datumi", ali u sudskoj odluci to nije precizirano, te će se on i zamjenik i dalje boriti pravnim sredstvima za poštivanje zakona.

"Mi poštujemo odluku suda i što god nadležni sud bude dalje odlučio, mi ćemo ispoštovati u skladu sa Zakonom o državnoj službi i Zakonom o Poreskoj upravi FBiH", naglasio je Arifović.

Nažalost, dodao je, prilikom primopredaje dužnosti bilo je opstrukcija od vršilaca dužnosti direktora i zamjenika direktora.

"Opet se čekaju neki papiri iz Vlade, za koje pravni stručnjaci kažu da uopće nisu potrebni, ali 'hvala Bogu, opet smo se bez sudske policije ili nekim drugim prinudnim putem vratili na svoja radna mjesta'", kazao je novi-stari direktor Federalne poreske uprave Midhat Arifović.