{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Arhitektonski projekat hotela "Ruža" predat institucijama BiH

F
9.3.2010. u 12:45
0
0
Arhitektonski projekat hotela "Ruža" predat institucijama BiH
0
Arhitektonski projekat hotela "Ruža" predat institucijama BiH
Menadžment hotela "Ruža" u Mostaru završio je detaljan arhitektonski projekat objekta hotela te taj dokument predao nadležnim institucijama BiH, jer je 1. februar bio rok za podnošenje izvještaja o "Ruži" UNESCO-u, potvrdio je danas Feni menadžer hotela Edin Batlak.
Batlak nema nikakve informacije o tome šta su s tim dokumentom uradile nadležne institucije niti ima podatke o daljnjoj proceduri.

On je kazao da je projekat urađen u skladu s prošlogodišnjim izvještajem UNESCO-a o "Ruži" u kojem je zatražen samo završetak detaljnog arhitektonskog prikaza tog objekta.

Batlak je još prethodno najavio da na hotelu nisu rađeni nikakvi građevinski zahvati, jer predstavnici spomenute institucije za svjetsko naslijeđe to nisu niti tražili.

Hotel "Ruža" u Mostaru, smješten u zoni starog grada, postao je "sporno" pitanje nakon uvrštenja Starog mosta na Listu svjetske baštine UNESCO-a. Kritika UNESCO-ovih stručnjaka odnosila se na narušavanje cjelokupnog ambijenta starog dijela grada gabaritima hotela, nakon njegove obnove.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: