{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Arhitektonski i Građevinski fakultet dobili 20.000 KM

F
4.7.2012. u 13:40
19
9
Arhitektonski i Građevinski fakultet dobili 20.000 KM
19
Arhitektonski i Građevinski fakultet dobili 20.000 KM
Općina Centar Sarajevo danas je donirala 20.000 KM za opremanje zajedničke višenamjenske sale na Arhitektonskom i Građevinskom fakultetu u Sarajevu.
To je ozvaničeno protokolom koji su u prostorijama Općine potpisali načelnik Općine Centar Dževad Bećirević, dekanesa Arhitektonskog fakulteta Rada Čahtarević i dekan Građevinskog fakulteta Mustafa Hrasnica.

„Ideja za saradnju s ovim visokoškolskim ustanovama javila se nakon spoznaje da možemo raditi zajedničke urbanističke projekte na način da se daju zadaci studentima u praksi. Tada su oni izrazili potrebu za salom, gdje bi mogli realizovati različite vrste aktivnosti“, rekao je Bećirević, dodajući da je u tom smislu Općina Centar ispunila svoje obećanje, odnosno omogućila grantove općinskog budžeta u iznosima od po 10.000 KM za Arhitektonski i Građevinski fakultet.

Zahvalnost Bećireviću izrazili su Čahtarević i Hrasnica, koji su istakli da im je veoma drago da je Općina Centar prepoznala vrijednost koju će ova sala predstavljati i koristiti studentima ovih sarajevskih fakulteta.

„Sala će biti namijenjena za održavanje konferencija, izložbi, predavanja gostiju, manifestacija odnosno tu će se provoditi sve nastavne i vannastavne aktivnosti. Doniranim novcem kupit ćemo stolice, stolove i svu tehničku opremu i samim tim će se proširiti mogućnosti Arhitektonskog i Građevinskog fakulteta“, kaže Čahtarević.

Ovo je lijepo iznenađenje, istakao je Hrasnica, jer su ovakvi grantovi rijetki u posljednje vrijeme u našoj zemlji.

„Ovo nam puno znači jer su naše zgrade prilično stare i veoma je teško ulagati u njihovo opremanje“, kaže Hrasnica.

Čahtarević je naglasila da će već prva izložba u prostorijama nove multifunkcionalne sale biti otvorena početkom školske 2012./2013. godine, a radi se o izložbi u okviru projekta "Veliki Pariz u Sarajevu".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: