{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Arcelor Mittal Zenica mora ispuniti stroge uvjete za dobijanje okolišne dozvole

F
10.1.2008. u 14:31
0
0
Arcelor Mittal Zenica mora ispuniti stroge uvjete za dobijanje okolišne dozvole
0
Arcelor Mittal Zenica mora ispuniti stroge uvjete za dobijanje okolišne dozvole
Federalni ministar okoliša i turizma Nevenko Herceg izjavio je danas da će insistirati da se u slučaju izdavanja okolišne dozvole za kompaniju Arcelor Mittal Zenica dosljedno poštuju zakoni i propisi.
"Ministarstvo je počelo sa postupkom izdavanja okolišne dozvole za Arcelor Mittal Zenica. U tom povjerenstvu je angažirano oko 30 stručnjaka koje smo mi uime Ministarstva angažirali. Većina su ugledni sveučilišni profesori, najkompetetniji stručnjaci jer je Arcelor Mittal Zenica kompleksan slučaj i tu na kvalitetan način moramo pristupiti izdavanju okolišne dozvole za rad ove kompanije", izjavio je ministar Herceg.

Osim na projektu izdavanja okolišne dozvole za Arcelor Mittal Zenica, Federalno ministarstvo okoliša i turizma na području općine Zenica uključeno je i u realizaciju projekta izgradnje Regionalne sanitarne deponije Mošćanica i sanacije deponije Siđe.

«Projekt Regionalne sanitarne deponije Mošćanica vrijedan je osam milijuna dolara, a ove godine smo osigurali milijun KM za sanaciju deponije Siđe, što će mnogo značiti za zaštitu životnog okoliša građana Zenice i cijelog ovog kraja», izjavio je Nevenko Herceg, federalni ministar okoliša i turizma FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: