Sumnje SBB-a
10

Arapović: Rezultati izbora kompromitirani, odlučuju oni koji broje glasove

Piše: Dž. Č.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Šef Izbornog štaba SBB-a Adis Arapović obratio se javnosti rekavši kako se dosadašnji izborni rezultati pojedinih stranaka ne slažu sa stvarnom situacijom.

Kako kaže, dešava se ozbiljno kompromitiranje i korumpiranje izbornih rezultata, jer o rezultatima izbora odlučuju oni koji broje glasove, a ne oni koji su glasali.

"Naše procjene izlaznosti i izlazne ankete ne slažu se s onima koje objavljuju SDA i druge stranke. Sigurni smo da govorimo istinu. Sumnjamo na kompromitiranje izbornog procesa. U protekla 24 sata desile su se promjene biračkih mjesta i ozbiljne malverzacije. Dešava se neviđeni izborni inžinjering, što do kraja može dovesti u pitanje rezultate izbornih rezultata", naglasio je Arapović.

Kako je dodao, cjelokupan izborni proces u BiH je zagađen i pati od politizacije.

"Odgovorno govorim da Centralna izborna komisija nije osigurala fer i poštene izbore. CIK je ustvari dio kompromitiranog izbornog procesa. Pokradeno je nekoliko desetina hiljada glasova. Apeliram na CIK da vrati demokratiju građanima. Sve miriše na scenarij koji nikome ne odgovara", dodao je Arapović.

Prema izlaznim anketama SBB-a, Fahrudin Radončić vodi u deset općina Federacije BiH.

Arapović je dodao kako SBB neće prihvatiti rezultate o kojima se špekuliše, a prema kojima kandidat SDA Šefik Džaferović vodi u izbornoj utrci za člana Predsjedništva BiH.