Izbori 2018
371

Arapović: Očekujemo najbolji rezultat SBB-a otkako postoji stranka

Piše: Dž. Č.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nakon što su zatvorena birališta širom Bosne i Hercegovine šef Izbornog štaba Saveza za bolju budućnost (SBB) Adis Arapović kazao je kako ova stranka očekuje najbolji izborni rezultat u svom postojanju.

"Minimalna stopa izlaznosti trebala bi biti iznad 53 posto, što je dobro. Očekujemo najbolji rezultat SBB-a otkako stranka postoji", istakao je Arapović.

On je dodao kako predstavnici ove stranke nisu zadovoljni regularnošću izbora, što je danas kazao i lider SBB-a Fahrudin Radončić, kandidat za člana Predsjedništva BiH iz bošnjačkog naroda.

"Na mnogim mjestima nisu zatvorena birališta i građani još ispunjavaju svoju dužnost. Što se tiče današnjeg dana, ili su građani masovno odlučili glasati u posljednja dva sata ili postoje problemi na biračkim mjestima. Iskreno, nadam se da je ovo prvo. Veseli nas što su građani odlučili presuditi ko će biti vlast", kazao je Arapović.

Predstavnici SBB-a danas su Centralnoj izbornoj komisiji uputili više od 20 prijava nepravilnosti na biralištima.

"Zahvaljujući našim ekipama, posmatračima i prijavama građana, prijavili smo slučajeve iznošenja glasačkog materijala, glasanja na haubama automobila, utjecaja na tok glasanja lobiranjem i potplaćivanjem građana oko biračkih mjesta, podjele propagandnog materijala političkih stranaka... Nadamo se da će nadležni organi uraditi svoj posao kako bismo imali fer i poštene izbore", rekao je Arapović.