|

Arapčić: Tražimo hapšenje svih ljekara koji prodaju nalaze

Arapčić: Tražimo hapšenje svih ljekara koji prodaju nalaze
0
F
FENA
3.12.2012. u 13:12
0
komentara
0

dijeljenja
Arapčić: Tražimo hapšenje svih ljekara koji prodaju nalaze Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Savez osoba s invaliditetom FBiH je na današnjoj pres-konferenciji povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom informirao javnost o aktivnostima koje je poduzimao u proteklom periodu
Izborili smo se da se ratificira Konvencija Ujedinjenih nacija o pravima osoba s invaliditetom. Zakazali smo sastanak s Vijećem ministara BiH gdje smo vidjeli da Vijeće ministara nije u situaciji da odgovori našem zahjevu a to je da se na nivou države donese zakon o pravima osoba s invaliditetom, u skladu s Konvencijom UN-a o pravima osoba s invaliditetom, kazao je Agenciji Fena predsjednik Saveza osoba s invaliditetom Federacije BiH Zijad Arapčić.

Drugi zakon je zakon o institutu za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja organizma na državnom nivou, te da se primjenjuje lista Svjetske zdravstvene organizacije za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja organizma. I treći zahtjev je hapšenje svih ljekara koji izdaju nalaze koji ne odgovaraju zdravstvenom stanju organizima osobe, odnosno koji prodaju nalaze, kazao je Arapčić.

Kazao je da danas imaju treći sastanak s Evropskom komisijom u Sarajevu gdje će naglasiti svoje zahtjeve i zatražiti da se izvrši pritisak na državne institucije da konačno usvoje zakon koji čekaju.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.