|

Apsurd protokola: Obama čestitao Dan državnosti BiH Ivaniću koji taj dan nije ni obilježio

Apsurd protokola: Obama čestitao Dan državnosti BiH Ivaniću koji taj dan nije ni obilježio
249
Piše: Am. Dž.
29.11.2014. u 12:58
121
komentara
249

dijeljenja
Apsurd protokola: Obama čestitao Dan državnosti BiH Ivaniću koji taj dan nije ni obilježio Barack Obama (Foto: AFP)
Zanimljivo saopštenje pojavilo se jučer na zvaničnoj stranici Predsjedništva BiH. Naime, nekoliko dana nakon što je u BiH obilježen Dan državnosti, Predsjedništvo BiH je objavilo protokolarnu čestitku američkog predsjednika Baracka Obame upućenu predsjedavajućem Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću.
"Pоštоvаni gоspоdinе prеdsјеdničе, izuzеtnо mi је zаdоvоlјstvо dа čеstitаm Vаmа i grаđаnimа Bоsnе i Hеrеcgоvinе Dаn držаvnоsti, 25. nоvеmbаr. Kоristim priliku dа pоnоvim snаžnu pоdršku mоје zеmlје bоsаnskоhеrcegоvаčkој еurоаtlаntskој budućnоsti. Put prеmа intеgrаciјаmа ćе јаčаti bоsаnskоhеrcеgоvаčkе dеmоkrаtskе instituciје, rаzviјаti еkоnоmiјu i krеirаti rаdnа mјеstа, unаprijеditi rukоvоđеnjе i јаčаti stаbilnоst. SAD ćе sаrаđivаti sа vаšоm nоvоm vlаsti, kаkо bi bile sprovedene nеоphоdnе rеfоrmе zа nаprеdаk Bоsnе i Hеrcegоvinе prеmа ispunjеnju оvih cilјеvа. U duhu priјаtеlјstvа i pоsvеćеnоsti bоlјој budućnоsti, primitе iskrеnе žеlје zа vаš znаčајаn prаznik", navodi se u saopštenju.

U ovoj čestitki ne bi bilo ništa neobično da nije objavljena i ponuđena građanima BiH tri dana poslije državnog praznika, ali i činjenice da je Ivanić propustio prijem za Dan državnosti koji je organizovan u Predsjedništvu BiH, te odlučio da praznik neće ni obilježiti.

"Moje mišljenje je da sve dok se ne donese zakon o državnim praznicima na nivou BiH nema osnove da se bilo koji dan obilježava i sa tog stanovišta ja ne vidim da postoji osnova za obilježavanje 25. novembra", kazao je Ivanić nedavno.
Prijavi grešku


Komentari (121)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...