{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Apsurd protokola: Obama čestitao Dan državnosti BiH Ivaniću koji taj dan nije ni obilježio

29.11.2014. u 12:58
249
121
Apsurd protokola: Obama čestitao Dan državnosti BiH Ivaniću koji taj dan nije ni obilježio
249
Apsurd protokola: Obama čestitao Dan državnosti BiH Ivaniću koji taj dan nije ni obilježio
Barack Obama (Foto: AFP)
Zanimljivo saopštenje pojavilo se jučer na zvaničnoj stranici Predsjedništva BiH. Naime, nekoliko dana nakon što je u BiH obilježen Dan državnosti, Predsjedništvo BiH je objavilo protokolarnu čestitku američkog predsjednika Baracka Obame upućenu predsjedavajućem Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću.
"Pоštоvаni gоspоdinе prеdsјеdničе, izuzеtnо mi је zаdоvоlјstvо dа čеstitаm Vаmа i grаđаnimа Bоsnе i Hеrеcgоvinе Dаn držаvnоsti, 25. nоvеmbаr. Kоristim priliku dа pоnоvim snаžnu pоdršku mоје zеmlје bоsаnskоhеrcegоvаčkој еurоаtlаntskој budućnоsti. Put prеmа intеgrаciјаmа ćе јаčаti bоsаnskоhеrcеgоvаčkе dеmоkrаtskе instituciје, rаzviјаti еkоnоmiјu i krеirаti rаdnа mјеstа, unаprijеditi rukоvоđеnjе i јаčаti stаbilnоst. SAD ćе sаrаđivаti sа vаšоm nоvоm vlаsti, kаkо bi bile sprovedene nеоphоdnе rеfоrmе zа nаprеdаk Bоsnе i Hеrcegоvinе prеmа ispunjеnju оvih cilјеvа. U duhu priјаtеlјstvа i pоsvеćеnоsti bоlјој budućnоsti, primitе iskrеnе žеlје zа vаš znаčајаn prаznik", navodi se u saopštenju.

U ovoj čestitki ne bi bilo ništa neobično da nije objavljena i ponuđena građanima BiH tri dana poslije državnog praznika, ali i činjenice da je Ivanić propustio prijem za Dan državnosti koji je organizovan u Predsjedništvu BiH, te odlučio da praznik neće ni obilježiti.

"Moje mišljenje je da sve dok se ne donese zakon o državnim praznicima na nivou BiH nema osnove da se bilo koji dan obilježava i sa tog stanovišta ja ne vidim da postoji osnova za obilježavanje 25. novembra", kazao je Ivanić nedavno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: