{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Apsolvent kriminalistike i beskućnik traži posao za dnevnicu od 5 KM

25.2.2013. u 19:53
5
0
Apsolvent kriminalistike i beskućnik traži posao za dnevnicu od 5 KM
5
Muamer Biberkić, 32-godišnjak iz Gornjeg Lukavca kod Gradačca, apsolvent je na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu. Teška ekonomska situacija natjerala ga je na potez za koji je mislio da nikada neće uraditi. Preko novinskih oglasa traži posao za dnevnicu od pet maraka, smještaj i hranu.
"Ovo je treći put da dajem takav oglas. Do sada se još niko nije javio", kaže Muamer na početku našeg razgovora za koji se, kaže, nadao da je prvi u vezi sa poslom.

Kako kaže, do sada je radio razne poslove. Bio je na građevini u Zagrebu, radio na farmama i u štalama u Gradačcu i Mostaru... Međutim, tvrdi, svi su ga izrabljivali.

Fakultet u Sarajevu upisao je 2001. godine. Danju bi, kaže, radio, a navečer učio i redovno polagao ispite.

"Ostala su mi još četiri ispita i namjeravam ih položiti u ovoj godini. Nadam se i diplomi", kaže Muamer za portal Klix.ba.

Trenutno živi sa sestrom. "Kod nje sam smješten i ona mi daje hranu. Prošli mjesec nisam uspio ništa zaraditi. Svakog dana se nadam da će me neko nazvati i da ću zaraditi neki džeparac", dodaje naš sagovornik.

Ukoliko želite ponuditi posao 32-godišnjem Muameru Biberkiću iz Gornjeg Lukavca kod Gradačca možete ga kontaktirati na telefon 060/3240-473.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: