{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Apostolski nuncij uručio Silajdžiću odlikovanje pape

F
FENA
11.6.2008. u 18:17
0
0
Apostolski nuncij uručio Silajdžiću odlikovanje pape
0
Apostolski nuncij uručio Silajdžiću odlikovanje pape
Apostolski nuncij nadbiskup Alessadro D’Errico uručio je danas u Sarajevu odlikovanje Pape Benedikta XVI Orden sa zvijezdom Piova reda predsjedavajućem Predsjedništva BiH Harisu Silajdžiću.
"Radostan sam što se ova svečanost događa u važnom trenutku za povijest zemlje, kada se BiH priprema potpisati Ugovor o stabilizaciji i pridruživanju s Evropskom unijom", rekao je nadbiskup Alessadro D’Errico.

Silajdžić i D’Errico razmijenili su informacije i u vezi implementacije Temeljnog ugovora između Svete stolice i BiH, pri čemu je predsjedavajući Predsjedništva BiH izrazio spremnost da nadležne bh. institucije poduzmu konkretne korake u implementaciji Ugovora.Apostolski nuncij je takođe izrazio podršku Svete stolice na putu integracije BiH u EU.

"Moja je želja da primjena Temeljnog ugovora i proces evropske integracije mogu doprinijeti izgradnji još bolje budućnosti društvenog sklada, mira i razvitka za narode koji zajedno žive na ovom području, kao i za potpuno uklapanje u strukture evropskoga kontinenta, kojemu BiH pripada po svome zemljopisu i svojoj povijesti", kazao je on.

Silajdžić je zahvalio apostolskom nunciju na papinskom ordenu i svesrdnom zalaganju Svete stolice za napredak BiH na putu ka punopravnom članstvu u EU, saopćeno je iz bh. Predsjedništva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: