{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Đapo: SDP BiH neće podržati kandidata SDA Ćamila Durakovića

F
19.5.2012. u 16:13
3
110
Đapo: SDP BiH neće podržati kandidata SDA Ćamila Durakovića
3
Đapo: SDP BiH neće podržati kandidata SDA Ćamila Durakovića
Mirsad Đapo (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Socijaldemokratska partija BiH (SDP) neće podržati kandidata SDA Ćamila Durakovića za načelnika na predstojećim lokalnim izborima u Srebrenici, izjavio je Feni potpredsjednik SDP-a BiH Mirsad Đapo.
"SDA nastavlja s grubom političkom manipulacijom lokalnih izbora u Srebrenici u cilju ostvarivanja svojih političkih ciljeva. Jedina promjena koju je SDA napravila je ta što su dosadašnji kandidati za načelnika bili ljudi koji su živjeli u Vogošći, Tuzli i na drugim prostorima i koji su praktično na daljinski upravljač upravljali Srebrenicom, a sada imaju kandidata koji tamo živi", kazao je Đapo.

"Ali to za nas nije dovoljno. Mi ne govorimo personalno o ličnosti, nego zaista nema uslova i neće imati podršku kada je riječ o SDP-u. SDA je na ovaj način izašla iz okvira onoga što je sama zagovarala. To je njihov kandidat i oni preuzimaju odgovornost za svog kandidata.SDP u ovom trenutku može podržati kandidata SDA ", poručio je Đapo.

On je kazao kako je SDP vrlo jasan po pitanju kandidature za načelnika.

"Ideja koju je SDP prihvatio, a koju bi podržale stranke koje su o ovome razgovarale, je da to bude nezavisni i nestranački kandidat koji bi bio prihvaćen od građana Srebrenice, koji bi u programu imao prije svega povratak Srebreničana, razvoja Srebrenice i sve ono što je nedostajalo prethodnih godina", kazao je Đapo dodavši kako je odgovornost za vlast u Srebrenici imala SDA kako na lokalnom nivou, tako i na nivou FBiH, države BiH, pa čak i u RS-u.

"Očigledno je da je SDA manipulisala s kandidatom Ćamilom Durakovićem kao nezavisnim, a sada evo i sa svojim kandidatom izlazi iz ovog okvira, dakle i dalje nastavlja s grubom političkom manipulacijom kako bi ostvarila svoje političke ciljeve", kazao je potpredsjednik SDP-a BiH Mirsad Đapo, komentirajući najave o Durakoviću kao nezavisnom kandidatu.

Na današnjoj sjednici Glavnog odbora predloženo je da kandidat SDA za načelnika Općine Srebrenica bude Ćamil Duraković, aktuelni zamjenik načelnika Općine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: