{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Aplikacija za članstvo BiH u EU u prvoj polovini 2010.

S
6.10.2009. u 19:28
0
5
Aplikacija za članstvo BiH u EU u prvoj polovini 2010.
0
Aplikacija za članstvo BiH u EU u prvoj polovini 2010.
Ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj istakao je danas u Budimpešti da BiH ima namjeru da u prvoj polovini 2010. godine preda aplikaciju za članstvo u EU i na taj način još više ubrza neophodne reforme.
Alkalaj je danas u Budimpešti učestvovao u radu neformalnog sastanka ministara spoljnih poslova država članica Višegradske grupe i država zapadnog Balkana na kojem je razgovarano o napretku zemalja zapadnog Balkana u okviru evroatlanskih integracija.

On je izvijestio učesnike sastanka o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, reformama koje se provode, kao i o glavnim spoljnopolitičkim ciljevima BiH, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Na marginama ovog sastanka Alkalaj se sastao i sa ministrom inostranih poslova Srbije Vukom Jeremićem sa kojim je razgovarao o bilateralnim pitanjima zemalja.

Ministar Alkalaj je na marginama sastanka razgovarao sa ministrom vanjskih poslova Republike Srbije Vukom Jeremićem o aktualnim bilateralnim pitanjima. Također se susreo sa ambasadorom Čilea u Budimpešti, Fernandom Schmidtom Ariztiom s kojim je razmijenio mišljenja o mogućnostima za daljnje unapređenje bilateralnih odnosa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: