{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Aplicirajte sa dokumentarcem o volonterizmu i osvojite 1000 eura

N
NINA
1.8.2004. u 09:26
0
0
Aplicirajte sa dokumentarcem o volonterizmu i osvojite 1000 eura
0
Aplicirajte sa dokumentarcem o volonterizmu i osvojite 1000 eura
U okviru projekta Albert Einstein koji ima kao krajni cilj stavljanje volonterizma u zakonski okvir, Omladinska informativna agencija BiH poziva sve zainteresirane da apliciraju sa svojim kratkim dokumentarnim filmom na temu «Volonterizam i njegov doprinos lokalnoj zajednici».
Film ne bi trebao da bude duži od 7 minuta. Nagrada za pobjednički film iz svake zemlje (po jedan film iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, Albanije, Makedonije, Rumunije i Bugarske) biće 1000 eura. Pobjednički filmovi iz svih zemalja, njih sedam, biće dio jednog zajedničkog filma, koji će biti prikazivan u svih sedam zemalja učesnica u projektu – na 7 različitih jezika.

Krajnji rok za prijem prijava je 8. august/kolovoz 2004.godine. Filmovi moraju biti u formatu Beta kaseta, Mini DV kaseta ili DVD.

Tema za film: Cilj filma je promocija volonterizma i raznih vidova njegovog doprinosa za lokalne zajednice u regionu. Tema filma može da se odnosi na doprinos volonterizma na lokalnom, državnom ili regionalnom nivou.

Film treba pokrivati jednu ili više sljedećih područja/aktivnosti: radni kampovi, društveni rad, humanitarni rad, sport, rekonstrukcija, životna sredina, arheologija, zdravstvena zaštita (HIV – AIDS, prevencija od droga), neformalno obrazovanje, teme o odnosima rodova/spolova, pitanja rasizma-diskriminacije, umjetnost i kultura, javne institucije i vlade

Ciljna grupa i korisnici projekta: Prioriteti, u odnosu na ostale pripadnike ciljnih grupa, trebaju biti: vlasti na lokalnom i/ili državnom nivou lokalna zajednica. Ko su korisnici, većinom zavisi i od područja koje ce projekt pokrivati, tako da nema posebnih ograničenja u vidu izbora kategorije korisnika.

Trajanje filma: Film treba da traje izmedju 5 i 7 minuta, a on će biti uvršten u film projekta, koji će sadržavati 7 pobjedničkih filmova iz svake zemlje. Nakon montaže i postavljanja naslova na svim jezicima film će biti prezentiran i javnosti.

Kontakti
Sarajevo:
Salih Musić, Koordinator projekta za BiH
Omladinska informativna agencija BiH (OIA)
Branilaca grada 19 B, 71000 Sarajevo, BiH
Tel/Fax: +387 33 209 753
E-mail: [email protected], Web: www.mladi.info

Banja Luka:
Milka Mimić, Koordinator projekta za BiH
Omladinski Komunikativni Centar (OKC) Banjaluka
Adresa: Mačvanska 10, 78 000 Banjaluka, Bosna i Hercegovina
Tel/faks: +387 51 43 00 70/51 46 14 42
e-mail: [email protected], www.okcbl.org

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: