{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Apeli za bolju prohodnost na graničnim prijelazima

F
18.12.2008. u 11:41
0
0
Apeli za bolju prohodnost na graničnim prijelazima
0
Apeli za bolju prohodnost na graničnim prijelazima
Poslanik Demokratske narodne zajednice BiH u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Rifat Dolić apelirao je na nadležne da poduzimu sve što je potrebno da bi se povećala prohodnost državne granice na graničnim prijelazima s Republikom Hrvatskom i tako izbjegle nepotrebne gužve i čekanja posebno vikendom i praznicima.
Dolić u saopćenju navodi da je pitanje poboljšanja prohodnosti na državnoj granici postavljao u ovom domu parlamenta i prije godinu dana i da se od tada slika nije promijenila.

"Mogu razumjeti da se gužva na granici ne može uvijek predvidjeti, ali ne mogu razumjeti da se to ponavlja iz vikenda u vikend i iz praznika u praznik, kao što ne mogu razumjeti ni ravnodušnost ljudi na graničnoj kontroli koji s toliko indolentnosti gledaju na dugu kolonu i negodovanje ljudi, umjesto da se bolje organiziraju i kontrolu obave bez puno čekanja u koloni", ističe Dolić.

Možda je na drugim prijelazima situacija nešto bolja, dodao je Dolić, ali prelazak državne granice na graničnom prijelazu Maljevac kod Velike Kladuše vikendom i za praznike za veliki broj naših građana je mučenje i noćna mora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: