BiH
0

Apelaciono vijeće potvrdilo presudu u predmetu Siniša Ramić i drugi

FENA
Apelaciono vijeće Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda Bosne i Hercegovine izreklo je presudu u predmetu Siniša Ramić i drugi kojom se kao neutemeljene odbijaju žalbe branitelja optuženih u ovom predmetu i u cijelosti potvrđuje prvostepena presuda, saopćeno je iz Suda BiH.

Pretresno vijeće je 26. februara 2008. godine oglasilo krivim optužene Sinišu Ramića, Salkana Džakulića, Vesu Unuca i Zorana Pajčina za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s produženim krivičnim djelom krivotvorenje novca.

Veso Unuc je oglašen krivim i za krivično djelo krivotvorenje isprava.

Prvostepenom presudom optuženi Siniša Ramić osuđen je na kaznu zatvora u trajanju sedam godina i šest mjeseci, optuženi Salkan Džakulić na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju sedam godina i šest mjeseci, optuženi Veso Unuc na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju pet godina i šest mjeseci i optuženi Zoran Pajčin na kaznu zatvora u trajanju četiri godine.

Od optuženih Siniše Ramića, Zorana Pajčina, Salkana Džakulića i Vese Unuca oduzeta je imovinska korist pribavljena krivičnim djelom.

Siniša Ramić je obavezan isplatiti 6.500 eura u roku od mjesec dana od dana pravomoćnosti presude, dok je u istom tom roku Zoran Pajčin obavezan isplatiti 3.421 euro.