{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Apelaciono vijeće potvrdilo presudu u predmetu Siniša Ramić i drugi

F
6.8.2008. u 13:46
0
0
Apelaciono vijeće potvrdilo presudu u predmetu Siniša Ramić i drugi
0
Apelaciono vijeće potvrdilo presudu u predmetu Siniša Ramić i drugi
Apelaciono vijeće Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda Bosne i Hercegovine izreklo je presudu u predmetu Siniša Ramić i drugi kojom se kao neutemeljene odbijaju žalbe branitelja optuženih u ovom predmetu i u cijelosti potvrđuje prvostepena presuda, saopćeno je iz Suda BiH.
Pretresno vijeće je 26. februara 2008. godine oglasilo krivim optužene Sinišu Ramića, Salkana Džakulića, Vesu Unuca i Zorana Pajčina za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s produženim krivičnim djelom krivotvorenje novca.

Veso Unuc je oglašen krivim i za krivično djelo krivotvorenje isprava.

Prvostepenom presudom optuženi Siniša Ramić osuđen je na kaznu zatvora u trajanju sedam godina i šest mjeseci, optuženi Salkan Džakulić na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju sedam godina i šest mjeseci, optuženi Veso Unuc na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju pet godina i šest mjeseci i optuženi Zoran Pajčin na kaznu zatvora u trajanju četiri godine.

Od optuženih Siniše Ramića, Zorana Pajčina, Salkana Džakulića i Vese Unuca oduzeta je imovinska korist pribavljena krivičnim djelom.

Siniša Ramić je obavezan isplatiti 6.500 eura u roku od mjesec dana od dana pravomoćnosti presude, dok je u istom tom roku Zoran Pajčin obavezan isplatiti 3.421 euro.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: