Sud BiH
0

Apelaciono vijeće kaznu zatvora Muhamedu Huskiću umanjilo za pola godine

FENA
Apelaciono vijeće Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH izreklo je presudu u predmetu Muhamed Huskić kojom se kao neosnovana odbija žalba Tužilaštva BiH a žalba branioca optuženog Huskića djelomično uvažava i prvostepena presuda preinačava samo u dijelu odluke o kazni, saopćeno je danas iz Suda BiH.

Prvostepenom presudom optuženi Huskić oglašen je krivim za produženo krivično djelo porezne utaje i osuđen na kaznu zatvora u trajanju tri godine, a presudom Apelacionog vijeća optuženi Huskić oglašen je krivim za produženo krivično djelo porezne utaje i osuđen na kaznu zatvora u trajanju dvije godine i šest mjeseci. U tu kaznu mu se uračunava vrijeme provedeno u pritvoru od 5. aprila 2007. godine pa do upućivanja na izdržavanje kazne.

Potvrđena je odluka prvostepenog suda da se od optuženog Muhameda Huskića oduzme dio imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom - u iznosu 250.624,56 KM, a od privrednog društva “Melfibad company” d.o.o. Sarajevo u iznosu od 21.528 KM.