{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Apelaciono vijeće izreklo presudu u predmetu Siniša Ramić i drugi

S
6.8.2008. u 12:02
0
0
Apelaciono vijeće izreklo presudu u predmetu Siniša Ramić i drugi
0
Apelaciono vijeće izreklo presudu u predmetu Siniša Ramić i drugi
Apelaciono vijeće Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH izreklo je presudu u predmetu Siniša Ramić i drugi, kojom se kao neosnovane odbijaju žalbe branilaca optuženih u ovom predmetu i u cjelosti potvrđuje prvostepena presuda.
Pretresno vijeće je 26. februara 2008. godine oglasilo krivim optužene Sinišu Ramića, Salkana Džakulića, Unuc Vesu i Zorana Pajčina za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s produženim krivičnim djelom krivotvorenje novca. Unuc Veso je oglašen krivim i za krivično djelo krivotvorenje isprava.

Prvostepenom presudom optuženi Siniša Ramić osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od sedam godina i šest mjeseci, optuženi Salkan Džakulić na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina i šest mjeseci, optuženi Unuc Veso na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet godina i šest mjeseci, a optuženi Zoran Pajčin na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine.

Od optuženog Siniše Ramića oduzeta je imovinska korist pribavljena krivičnim djelom, te je obavezan na isplatitu 6.500 eura u roku od mjesec dana od dana pravomoćnosti presude.

Od optuženog Zorana Pajčina oduzeta je imovinska korist pribavljena krivičnim djelom te je obavezan na isplatitu 3.421 eura u roku od mjesec dana od dana pravomoćnosti presude.

Od optuženih Salkana Džakulića i Unuc Vese je oduzeta imovinska korist pribavljena krivičnim djelom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: