{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Apelaciono vijeće izreklo presudu u predmetu Siniša Ramić i drugi

S
6.8.2008. u 12:02
0
0
Apelaciono vijeće izreklo presudu u predmetu Siniša Ramić i drugi
0
Apelaciono vijeće izreklo presudu u predmetu Siniša Ramić i drugi
Apelaciono vijeće Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH izreklo je presudu u predmetu Siniša Ramić i drugi, kojom se kao neosnovane odbijaju žalbe branilaca optuženih u ovom predmetu i u cjelosti potvrđuje prvostepena presuda.
Pretresno vijeće je 26. februara 2008. godine oglasilo krivim optužene Sinišu Ramića, Salkana Džakulića, Unuc Vesu i Zorana Pajčina za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s produženim krivičnim djelom krivotvorenje novca. Unuc Veso je oglašen krivim i za krivično djelo krivotvorenje isprava.

Prvostepenom presudom optuženi Siniša Ramić osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od sedam godina i šest mjeseci, optuženi Salkan Džakulić na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina i šest mjeseci, optuženi Unuc Veso na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet godina i šest mjeseci, a optuženi Zoran Pajčin na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine.

Od optuženog Siniše Ramića oduzeta je imovinska korist pribavljena krivičnim djelom, te je obavezan na isplatitu 6.500 eura u roku od mjesec dana od dana pravomoćnosti presude.

Od optuženog Zorana Pajčina oduzeta je imovinska korist pribavljena krivičnim djelom te je obavezan na isplatitu 3.421 eura u roku od mjesec dana od dana pravomoćnosti presude.

Od optuženih Salkana Džakulića i Unuc Vese je oduzeta imovinska korist pribavljena krivičnim djelom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: