{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Apelaciono vijeće donijelo presudu u predmetu Aziz Dizdarević

F
10.2.2009. u 13:14
0
1
Apelaciono vijeće donijelo presudu u predmetu Aziz Dizdarević
0
Apelaciono vijeće donijelo presudu u predmetu Aziz Dizdarević
Sud BiH je 6. februara otpremio drugostepenu presudu Apelacionog vijeća Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH u predmetu Aziz Dizdarević i drugi.
Apelaciono vijeće je 11. decembra 2008. godine donijelo drugostepenu presudu kojom se kao neosnovane odbijaju žalbe Tužilaštva BiH, optuženih Aziza Dizdarevića i Mevludina Tursunovića, kao i žalbe branilaca optuženih Aziza Dizdarevića, Mevludina Tursunovića, Begajeta Hasića i Dragutina Jovičića i potvrđuje prvostepena presuda Suda BiH od 4. februara.

Prvostepenom presudom optuženi Aziz Dizdarević, Mevludin Tursunović i Dragutin Jovičić oglašeni su krivim za krivično djelo krijumčarenja osoba.

Optuženi Begajet Hasić je oglašen krivim za krivično djelo iznude, te mu je sudeće vijeće izreklo kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest mjeseci.

Optuženim Azizu Dizdareviću i Mevludinu Tursunoviću sudeće vijeće je izreklo kaznu zatvora u trajanju od po tri godine zatvora, te novčanu kaznu u iznosu od po 10.000KM.

Optuženom Dragutinu Jovičiću određena je uslovna kazna zatvora u trajanju od jedne godine, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi ne počini novo krivično djelo u roku od tri godine od dana pravosnažnosti presude, saopćenoje danas iz Suda BiH.

Podgorica je na potezu

10.02.2009. u 13:16
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: