{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Apel za pomoć u liječenju Sejdalije Jašarevića, borca iz Srebrenice

F
4.3.2008. u 10:59
0
0
Apel za pomoć u liječenju Sejdalije Jašarevića, borca iz Srebrenice
0
Apel za pomoć u liječenju Sejdalije Jašarevića, borca iz Srebrenice
Organizacija demobilisanih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine iz općine Srebrenica pokrenula je akciju prikupljanja novca za liječenje teško oboljelog borca iz Srebrenice Sejdalije Jašarevića Dilbe koji se među prvima u srednjem Podrinju uključio u odbranu BiH, saopćeno je danas iz te organizacije.
"Imajući u vidu tešku materijalnu situaciju porodice Jašarević i značajna sredstva koja su potrebna za nastavak liječenja, obraćamo se i molimo sve ljude dobre volje, a posebno Bošnjake iz Podrinja, da se uključe u ovu akciju kako bi obezbijedili novac za nastavak liječenja i oporavak našeg suborca, velikog patriote Bosne i Bošnjaka.

Novčana sredstva iz inostranstva se mogu uplatiti na devizni račun Sejdalijine supruge broj: 1610250000000047, sa naznakom za Havu Jašarević, broj ličnog konta: 19250264403, otvoren kod Raiffeisen Bank d.d. Bosna i Hercegovina, filijala Tuzla, IBAN: BA391611925026440393; SWIFT: RZBABA2S", stoji u saopćenju za javnost Organizacije demobilisanih boraca Armije RBiH iz Srebrenice.

Sejdalija Jašarević je demobilisani borac Armije Republike BiH koji se u toku agresije na Bosnu i Hercegovinu na samom početku i među prvima uključio u odbranu Bosne i Bošnjaka u srednjem Podrinju.

Učešćem u odbrani Bosne i Bošnjaka, tri puta je ranjavan u periodu od 1992. do 1995. godine. Pokretanjem procesa povrataka na područje opštine Srebrenica 2000. godine, među prvima se vratio u Srebrenicu i dao nemjerljiv doprinos procesu povratka i sigurnosti Bošnjaka povratnika u općine Podrinja.

Polovinom decembra 2007. godine Sejdalija je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći. Zbrinut je u kliničkom centru u Tuzli gdje mu je operisana kičma. Iako je prošlo više od dva mjeseca, ljekari se i danas bore za njegov život.

Sejdalija je otac troje maloljetne djece i stratelj je dvoje maloljeteno djece njegove sestre koja je umrla polovinom 2007. godine, a otac te djece je poginuo jula 1995. godine u Srebrenici, obrazložila je u ovom apelu Organizacija demobilisanih boraca Armije RBiH iz Srebrenice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: