BiH
0

Apel za pomoć u liječenju Sejdalije Jašarevića, borca iz Srebrenice

FENA
Organizacija demobilisanih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine iz općine Srebrenica pokrenula je akciju prikupljanja novca za liječenje teško oboljelog borca iz Srebrenice Sejdalije Jašarevića Dilbe koji se među prvima u srednjem Podrinju uključio u odbranu BiH, saopćeno je danas iz te organizacije.

"Imajući u vidu tešku materijalnu situaciju porodice Jašarević i značajna sredstva koja su potrebna za nastavak liječenja, obraćamo se i molimo sve ljude dobre volje, a posebno Bošnjake iz Podrinja, da se uključe u ovu akciju kako bi obezbijedili novac za nastavak liječenja i oporavak našeg suborca, velikog patriote Bosne i Bošnjaka.

Novčana sredstva iz inostranstva se mogu uplatiti na devizni račun Sejdalijine supruge broj: 1610250000000047, sa naznakom za Havu Jašarević, broj ličnog konta: 19250264403, otvoren kod Raiffeisen Bank d.d. Bosna i Hercegovina, filijala Tuzla, IBAN: BA391611925026440393; SWIFT: RZBABA2S", stoji u saopćenju za javnost Organizacije demobilisanih boraca Armije RBiH iz Srebrenice.

Sejdalija Jašarević je demobilisani borac Armije Republike BiH koji se u toku agresije na Bosnu i Hercegovinu na samom početku i među prvima uključio u odbranu Bosne i Bošnjaka u srednjem Podrinju.

Učešćem u odbrani Bosne i Bošnjaka, tri puta je ranjavan u periodu od 1992. do 1995. godine. Pokretanjem procesa povrataka na područje opštine Srebrenica 2000. godine, među prvima se vratio u Srebrenicu i dao nemjerljiv doprinos procesu povratka i sigurnosti Bošnjaka povratnika u općine Podrinja.

Polovinom decembra 2007. godine Sejdalija je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći. Zbrinut je u kliničkom centru u Tuzli gdje mu je operisana kičma. Iako je prošlo više od dva mjeseca, ljekari se i danas bore za njegov život.

Sejdalija je otac troje maloljetne djece i stratelj je dvoje maloljeteno djece njegove sestre koja je umrla polovinom 2007. godine, a otac te djece je poginuo jula 1995. godine u Srebrenici, obrazložila je u ovom apelu Organizacija demobilisanih boraca Armije RBiH iz Srebrenice.