BiH
0

Apel za pomoć bolesnom 9-godišnjem dječaku

Sarajevo-x.com
Olovo
Olovo
Porodica oboljelog dječaka Eldara Karahmetovića moli sve ljude otvorenog srca da svojim nesebičnim prilogom pomognu devetogodišnjem dječaku iz Olova u borbi sa teškom bolešću.

Eldaru je prije dvije godine otkrivena kratka anamneza, što se očitovalo proširenjem lijeve zjenice oka i tada nakon mnogih pretraga utvrđeno je da ima tumor na mozgu.

Zadnje dvije godine svakih šest mjeseci rađene su redovne kontrole putem m/r glave. Snimci su upućeni na više svjetskih klinika i zbog mogućih posljedica i same opasnosti za Eldarov život, a na prijedlog ljekara, odlućeno je da se hitno izvrši operacija.

Predložena je klinika Acibadem u Istanbulu, a za samu operaciju potrebno je izdvojiti između 25.000 i 30.000 eura.

S obzirom da porodica nema novca da samostalno finansira ovu operaciju, obratili su se za pomoć svim dobrim ljudima i zamolili ih da uzmu učešće u ovoj humanitarnoj akciji.

Uplatu novčanih priloga možete izvršiti na žiroračun br. 3384302523341755 kod Unicredit Bank d.d. Olovo, na ime Karahmetović Seada.

Roditelji Edib i Sada Karahmetović zahvalni su svima koji pruže novčanu podršku njihovom Eldaru. Za dodatne informacije možete ih kontaktirati na telefone +387 62 706 935 i +387 70 214 218.