{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Apel za oslobađanje pripadnika "alžirske grupe" i zatvaranje Gvantanama

F
10.1.2008. u 12:25
0
0
Apel za oslobađanje pripadnika "alžirske grupe" i zatvaranje Gvantanama
0
Apel za oslobađanje pripadnika "alžirske grupe" i zatvaranje Gvantanama
Nađa Dizdarević, supruga Hadža Boudela jednog od članova tzv. alžirske grupe koji su šest godina zatvoreni u američkoj bazi Gvantanamo, pozvala je danas predstavnike državnih institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih organizacija da daju podršku zatvaranju Gvantanama, te vlastitim angažmanom doprinesu ispunjenju "mape povratka" šestorice bh. građana.
- Vi koji ste se zakleli da ćete braniti i čuvati živote svojih građana pokažite to na praktičnom primjeru, založite se za živote šest ljudi koji i suviše dugo pate zbog licemjerstva politike, navodi Dizdarević u apelu parlamentarcima uz napomenu kako bi konačno trebalo prestati s prebacivanjem odgovornosti s jednih na druge.

Dizdarević navodi kako će se 11. januara održati mirni protesti u Australiji, Bahreinu, Belgiji, Kanadi, Čileu, Danskoj, Finskoj, Grčkoj, Mađarskoj, Islandu, Irskoj, Italiji, Japanu, Jordanu, Meksiku, Paragvaju, Poljskoj, Sloveniji, Španiji, Švedskoj, Švicarskoj, Velikoj Britaniji, Sjedinjenim Američkim Državama i Jemenu na kojima će se još jednom istaći zahtjev za hitno zatvaranje Gvantanama i prestanak kršenja ljudskih prava u borbi protiv terorizma.

U apelu se podsjeća kako je 11. januar dan kada je prva osoba zatvorena u Gvantanamu, te da je to simboličan povod za organiziranje mirnih protesta širom svijeta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: