|

Apel iz Granične policije: Koristite ove alternativne prijelaze gdje nema gužve

Apel iz Granične policije: Koristite ove alternativne prijelaze gdje nema gužve
1
D. Be.
14.8.2019. u 15:48
23
komentara
1

dijeljenja
Apel iz Granične policije: Koristite ove alternativne prijelaze gdje nema gužve Foto: Klix.ba
Na Međunarodnom graničnom prijelazu Bijača danas su otvorene tri ulazne trake za putnička motorna vozila i jedna za autobuse (što je makismum) i dvije izlazne i uz navedeno su zadržavanja na ulazu u BiH opet oko 90 minuta, a na izlazu iz BiH oko 40 minuta, rekla je glasnogovornica GP BiH Sanela Dujković.
Ona ističe da je danas na MGP Doljani prosjek čekanja na izlazak iz BiH oko 30 minuta. S tim u vezi GP BiH apelira na građane da u namjeri prelaska državne granice na jugu zemlje, posebno petkom i vikendima, koriste alternativne granične prijelaze.Ove godine je evidentirana pojačana frekvencija na međunarodnim graničnim prijelazima Doljani, Bijača i Gabela Polje I, dok na MGP Zvirići gotovo nikada nema više od nekoliko vozila.

"Također kao alternativne prijelaze preporučujemo i MGP Crveni Grm i Orahovlje jer su moguće, ali veoma rijetke kolone vozila. Kada je riječ o MGP Ivanica, alternativni prijelazi su MGP Trebimlja (Čepikuće s hrvatske strane) i Orahov Do koji rijetko evidentiraju povećanu frekvenciju. Poseban apel za vozače teretnih motornih vozila je da koriste MGP Klobuk u odnosu na MGP Deleuša, jer se na frekvetnijem MGP Deleuša često evidentiraju duža zadržavanja, dok je MGP Klobuk prilično rasterećen", dodala je Dujković.
Prijavi grešku


Komentari (23)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...