Izbjegnite čekanje
1

Apel iz Granične policije: Koristite ove alternativne prijelaze gdje nema gužve

D. Be.
Foto: Klix.ba/Klix.ba
Foto: Klix.ba/Klix.ba
Na Međunarodnom graničnom prijelazu Bijača danas su otvorene tri ulazne trake za putnička motorna vozila i jedna za autobuse (što je makismum) i dvije izlazne i uz navedeno su zadržavanja na ulazu u BiH opet oko 90 minuta, a na izlazu iz BiH oko 40 minuta, rekla je glasnogovornica GP BiH Sanela Dujković.
Ona ističe da je danas na MGP Doljani prosjek čekanja na izlazak iz BiH oko 30 minuta. S tim u vezi GP BiH apelira na građane da u namjeri prelaska državne granice na jugu zemlje, posebno petkom i vikendima, koriste alternativne granične prijelaze.

Ove godine je evidentirana pojačana frekvencija na međunarodnim graničnim prijelazima Doljani, Bijača i Gabela Polje I, dok na MGP Zvirići gotovo nikada nema više od nekoliko vozila.

"Također kao alternativne prijelaze preporučujemo i MGP Crveni Grm i Orahovlje jer su moguće, ali veoma rijetke kolone vozila. Kada je riječ o MGP Ivanica, alternativni prijelazi su MGP Trebimlja (Čepikuće s hrvatske strane) i Orahov Do koji rijetko evidentiraju povećanu frekvenciju. Poseban apel za vozače teretnih motornih vozila je da koriste MGP Klobuk u odnosu na MGP Deleuša, jer se na frekvetnijem MGP Deleuša često evidentiraju duža zadržavanja, dok je MGP Klobuk prilično rasterećen", dodala je Dujković.