Poslanik SNSD-a
83

Antonić: Ako Begić uputi izvinjenje Dodiku i Vučiću, izvinit ću se što sam ga nazvao ustašom

A. Z.
Momčilo Antonić
Momčilo Antonić
Momčilo Antonić, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske koji je banjalučkog odbornika Ivana Begića (PDP) nazvao ustašom, kaže da se se izviniti ako Begić uputi izvinjenje Miloradu Dodiku, Aleksandru Vučiću i institucijama RS-a.
"Ja nisam ni nacista ni fašista, srpski narod nikad nije bio ni nacistički ni fašistički i uvijek je davao veliku žrtvu, a neki su sebi uzeli za pravo da mogu da govore šta hoće o bilo kome. Danas neki ljudi sebi daju za pravo da mogu govoriti o nekom šta žele. Putem svojih portala i medija mogu iznositi najgnusnije laži o ljudima i njihovim porodicama i kada im odgovorite i kada se zapitate zašto oni to rade i kada se zapitate da li postoji neka ideologija iza toga, onda vas osude", kazao je Antonić za ATV.

Tvrdi da nema ništa protiv toga što je Ivan Begić Hrvat i da ima mnogo prijatelja Hrvata.

"Ono što mene brine je da je momak koji je skidao transparente gdje su slike Dodika i Vučića. Ne znam zašto ima potrebu da udari nekog ko je stariji od njega 30-40 godina ili na Trgu Krajine ima potrebu da skrnavi neki spomenik. Sve što sam rekao Begiću, spreman sam da se izvinem kad se on izvine i Vučiću i Dodiku i MUP-u i institucijama, kad se on izvine institucijama i ja ću se izvinjavati njemu", kaže Antonić.