BiH
82

Anto Popović: Sa Komšićem se nisam čuo od izbora, niko iz vrha DF-a me ne zove

Piše: N. N.
Anto Popović, diplomirani psiholog u penziji, na prethodnim izborima je bio kandidat DF-a za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. No, nakon okončanja izbora za njega se uopće nije čulo. Popović za Klix.ba kaže da je u Livnu, a da ga iz DF-a niko već mjesecima nije kontaktirao.

Anto Popović je na Općim izborima, kao kandidat DF-a, osvojio 7.179 glasova, dok je drugi kandidat DF-a za ulazak u Predsjedništvo BiH Emir Suljagić osvojio 114.334 glasa.

I dok je Suljagić napredovao u stranačkoj hijerarhiji, Anto Popović za Klix.ba kaže kako ga niko iz centrale stranke nije kontaktirao još od izbora u oktobru prošle godine.

No, i sama Popovićeva kandidatura je zanimljiva. Naime, on je postao kandidat DF-a kada je od kandidature odustala Zora Terzić-Šeremet. Iz vrha DF-a tada su tvrdili da je, zbog prijetnji, morala privremeno napustiti BiH, ali je ona to kasnije negirala.

"Niko ne zapinje za mene, niko me ne zove. Kad me budu zvali, uredu. Ali sada me niko ne zove", kazao je u kratkom razgovoru za Klix.ba Popović.

On dodaje da je još uvijek član stranke i da je spreman odazvati se ako ga neko iz vrha stranke bude tražio.

"Sa Željkom Komšićem se nisam čuo još od izbora", navodi Popović uz napomenu da je u kontaktu samo sa čelnim čovjekom Općinskog odbora DF Livno.