{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Antifašisti traže zabranu djelovanja fašističkih organizacija

F
16.7.2007. u 13:00
0
0
Antifašisti traže zabranu djelovanja fašističkih organizacija
0
Antifašisti traže zabranu djelovanja fašističkih organizacija
Savez antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata u BiH pozvao je međunarodnu zajednicu, a u prvom redu Vijeće Evrope, da se oštro suprotstave pojavama oživljavanja četničkog pokreta u BiH, te da u svjetlu nastojanja BiH da se pridruži evropskim integracijama, država BiH odmah zabrani postojanje i djelovanje fašističkih i profašističkih organizacija, ideologija i njihovih simbola.
Povodom ovom reagiranju je postrojavanja pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta u Srebrenici odmah nakon obilježavanja 11. jula, Dana genocida.

Upozoravajući na opasnosti koje se sve jasnije ispoljavaju i sve više prijete da ugroze mir u ovom regionu, u saopćenju se navodi kako se naočigled građana i svjetske javnosti otvoreno i nesmetano vrši fašizacija BiH a da niko od mjerodavnih stranih i domaćih vlasti ništa ne poduzima. Savez ocjenjuje žalosnim da ni međunarodna zajednica ne reagira, iako se to događa u njenom prisustvu i pred njenim očima.

Savez naglašava da bi se, ukoliko se ovakvo demonstriranje četničkih, fašističkih organizacija i dalje nastavi, mogla ponoviti 1992.-1995. koja je pod raznim izgovorima tolerirala sva nacionalistička i profašistička divljanja koja su skupo koštala sve građane BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: