Saznajemo
130

Anis Sabitović se krio na Sedreniku u Sarajevu, locirali ga pripadnici OSA-e

I. Č.
Anis Sabitović (Foto: Klix.ba)
Anis Sabitović (Foto: Klix.ba)
Osuđenik Anis Sabitović se vratio u Kazneno-popravni zavod Sarajevo nakon zloupotrebe dopusta i dvosedmičnog izbivanja, zvanično je potvrđeno iz ove ustanove za Klix.ba. U nastavku donosimo detalje o skrivanju i potrazi za Sabitovićem.

Sabitovića su, saznajemo iz izvora bliskih istrazi, službenici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, uz pomoć sarajevske i zatvorske policije, locirali na Sedreniku u Sarajevu.

Našao se u bezizlaznoj situaciji kada je saznao da istražitelji znaju gdje se nalazi, te je preko posrednika iskomunicirao svoj povratak u KPZ Sarajevo, odnosno predao se.

Nepoznat je još uvijek razlog zbog kojeg je Sabitović odlučio da se ne vrati s dopusta, ali istražitelji sumnjaju da je to zbog toga što je svjedok u predmetu koji se vodi protiv Amela Sejfovića. Nastavak suđenja mogao bi rezultirati podizanjem novih optužnica.

Policija trenutno radi na utvrđivanju kretanja Sabitovića za vrijeme njegovog izbivanja, te utvrđuje da li je u kritičnom periodu počinio određena krivična djela.

Anis Sabitović se, kako nezvanično saznajemo, trenutno nalazi u samnici KPZ-a Sarajevo. Više puta je osuđivan.