{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Andrea Kogoj osuđena zbog prodaje marihuane

F
16.11.2009. u 18:34
13
1
Andrea Kogoj osuđena zbog prodaje marihuane
13
Andrea Kogoj osuđena zbog prodaje marihuane
Pretresno vijeće Odjela II Suda Bosne i Hercegovine izreklo je prvostepenu presudu kojom je optužena Andrea Kogoj oglašena krivom za krivično djelo organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelom neovlašten promet opojnim drogama, te osuđena na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.
Presuda je izrečena nakon razmatranja i prihvatanja Sporazuma o priznanju krivnje sklopljenog između Tužilaštva BiH i optužene Kogoj, saopćeno je iz Suda BiH.

Sud je naložio oduzimanje imovinske koristi stečene izvršenjem krivičnog djela u iznosu 5.570 KM, 350 HRK i 550 eura.

Od optužene su oduzeti predmeti korišteni u izvršenju krivičnog djela te opojna droga "cannabis sativa L" ukupne brutomase osam kilograma i 948 grama.

Andrea Kogoj je oglašena krivom što je postala član i zajedno s drugim pripadnicima sudjelovala u radu zločinačke organizacije koja je u periodu od februara do kraja augusta 2008. godine vršila neovlaštenu kupoprodaju, prijenos, prijevoz, držanje, posredovanje u daljnjoj međunarodnoj prodaji te slanje i isporuku opojne droge marihuana - skank.

Ona je, zajedno sa ostalim članovima zločinačke organizacije, učestvovala u neovlaštenom prometu opojnim drogama s područja Crne Gore na područje Bosne i Hercegovine radi daljnje prodaje na području Bosne i Hercegovine i daljnjeg prebacivanja, posredovanja i prodaje na područje Hrvatske. Na taj način je u pomenutom periodu isporučeno najmanje 28 kilograma "marihuana" različitog kvaliteta, po cijeni 750 do 1.250 eura po kilogramu, za koju je ukupno plaćeno najmanje 28.000 eura.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: