SDA kadar
3

Andelija umjesto Džananovića: Izabran novi izvršni direktor za distribuciju Elektroprivrede BiH

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Federalna vlada dala je Nadzornom odboru Elektroprivrede BiH d.d. Sarajevo prethodnu saglasnost za donošenje odluke o imenovanju Admira Andelije za v. d. izvršnog direktora za distribuciju, do konačnog imenovanja na ovu dužnost na osnovu rezultata javnog konkursa.

Andelija će na mjestu izvršnog direktora zamijeniti Eseda Džananovića protiv kojeg se pred Općinskim sudom u Sarajevu vodi postupak zbog krivičnog djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, odnosno nelegalnog zapošljavanja u Elektroprivredi.

Džananović je optužen u istom predmetu u kojem se vodi postupak i protiv visokih funkcionera SDA Amira Zukića, Asima Sarajlića i Mirsada Kukića.

Krajem 2016. godine Vlada FBiH dala je prethodnu saglasnost Nadzornom odboru Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo za donošenje Odluke o razrješenju dužnosti Eseda Džananovića.

Andelija je bio član Uprave Elektroprivrede BiH za vrijeme dok se na čelu ovog javnog preduzeća nalazio SDP-ov kadar Elvedin Grabovica i u to vrijeme je također obavljao funkciju izvršnog direktora za distribuciju.

Krajem aprila 2015. godine Andelija je imenovan za člana Izvršnog odbora SDA Tuzla na Izbornoj skupštini Gradskog odbora SDA Tuzla. On je bio jedan od potpisnika pisma koje je u aprilu ove godine predsjedniku SDA uputila grupa stranačkih funkcionera navodeći da su nezadovoljni zvaničnom politikom koju provodi Kantonalni odbor SDA Tuzla na čelu s predsjednikom Mirsadom Kukićem.