{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Ancona: Avion bh. kompanije Icar Air sletio na nos

Piše: E. F./Klix.ba
6.3.2015. u 14:59
14
131
Ancona: Avion bh. kompanije Icar Air sletio na nos
14
Ancona: Avion bh. kompanije Icar Air sletio na nos
Aerodrom Ancona Falconara privremeno je zatvoren sinoć zbog incidenta koji se dogodio prilikom slijetanja aviona bosanskohercegovačke kompanije Icar Air.
Naime, kako pišu italijanski mediji, do nesreće je došlo sinoć oko 19:30 sati i to prilikom slijetanja aviona tuzlanske kompanije Icar Air koja se bavi transportom tereta.

Vjeruje se da se nesretno slijetanje u kojemu je došlo do opterećenja točkova i pada aviona na nos desilo usljed vremenskih neprilika i jakog vjetra.

Na svu sreću, tri člana posade koja su se nalazila u avionu prošla su bez povreda, a kako smo saznali do Edina Sarajlića, šef operacija Icar Aira, nije oštećena ni roba koja se nalazila u avionu.

"Istraga će pokazati šta se tačno dogodilo, mi nastavljamo svoje redovne operacije", kazao je Sarajlić.

Prema prvim izvještajima, avion je destabiliziran usljed jakog vjetra koji je puhao na aerodromu u Anconi, te je u jednom trenutku jedan od točkova previše opterećen tako da je avion doslovno sletio na nos i izazvao jako varničenje.

Zbog nesreće je aerodrom u Anconi zatvoren radi uviđaja i pokretanja istrage uz pomoć koje će se utvrditi šta se tačno dogodilo.

Oko pola dvanaest navečer, nakon što je ustanovljeno da na aerodromu nema štete infrastrukture, on je ponovo otvoren za saobraćaj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: