BiH
0

Analiza GROZD-a o radu organa vlasti

FENA
Centar za promociju civilnog društva u četvrtak organizira konferenciju za medije na kojoj će biti riječi o dosadašnjem radu izabranih predstavnika vlasti u BiH, saopćeno je iz GROZD-a.

Pošto program rada Vlade Federacije BiH nije usvojen u Parlamentu F BiH zbog čega je on doveden u poziciju da ne može ispuniti svoju zakonodavnu i kontrolnu funkciju, a realizacija zacrtanih ciljeva Vijeća ministara je zanemarljiva. o tome će govoriti Mirjana Sirćo, voditeljica Parlamentarnog programa «Monitoring izabranih predstavnika vlasti», na konferenciji Centra za promociju civilnog društva GROZD.

Kako se navodi u saopćenju, o ovim pitanjima će, također govoriti Denis Bećirović poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i Ibro Omerbašić poslanik Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Bit će riječi i o nalazima revizorskih izvještaja koji upućuju na nesposobnost planiranja u resornim ministarstvima na svim nivoima vlasti, na što će ukazati u svom obraćanju Fadil Šero, direktor Centra za promociju civilnog društva.

Ujedno će biti prezentirana i nova ulična akciju GROZD-a vezana za nalaze iz revizorskih izvještaja za sve kantone u F BiH i pojedine općine u RS-u, tokom koje će se podijeliti preko 20.000 letaka kojima će građani u FBiH i RS-u biti informirani kako su kantonalne i općinske vlasti prema revizorskim izvještajima, trošile njihov novac.