|

Ana Babić uoči Dana nezavisnosti BiH: Borimo se da naša himna ima i riječi

Ana Babić uoči Dana nezavisnosti BiH: Borimo se da naša himna ima i riječi
159
Klix.ba
27.2.2017. u 13:53
65
komentara
159

dijeljenja
1/8
2/8
3/8
4/8
5/8
6/8
7/8
8/8
Predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić prisustvovala je danas svečanosti u Gimnaziji Obala, koju je Stručni aktiv nastavnika historije i Udruženje nastavnika historije KS organizovalo povodom obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
"Prije 25 godina naša Bosna i Hercegovina postala je jedinstvena, samostalna, posebna, jednom riječju postala je država. Sjećam se tog 29. februara jer je cijeli dan padao snijeg, a već naredni dan 1. marta osvanuo je prekrasan sunčan dan", prisjetila se Babić.

Dodala je kako se trebamo boriti da naša himna nema samo note nego da ima i riječi.

"Bitno je da nam srce pjeva i da nam iz njega izlaze riječi, ne patriotizma, nego ljubavi prema domovini i prema svemu onome što se zove Bosna i Hercegovina", potcrtala je.

Navela je kako je Miroslav Krleža okarakterisao BiH kao bogumilsku stazu čiji su tragovi neizbrisivi, zbog čega ona od mladih očekuje da ih čuvaju i nikad ne izbrišu.

Ovom prilikom, poručila je da uvijek moramo težiti da čuvamo duh Bosne i Hercegovine, a da njenom prelijepom Sarajevu vratimo stari sjaj.

Na svečanosti se obratio i direktor Gimnazije Obala Benjamin Hedžić koji je rekao da mladi ljudi moraju znati da je važno imati domovinu, identitet i biti patriota.

"Staloženo, emotivno i odmjereno, a ne burno i agresivno voljeti i raditi za svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu, jer kao što reče Albert Einstein patriotizam je stalna i konstantna posvećenost otadžbini", naglasio je direktor Hedžić.

Učenici sarajevskih gimnazija upriličili su i prigodan program za sve prisutne, a organizaciju današnje svečanosti podržalo je i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS.
Prijavi grešku


Komentari (65)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...