KCUS
0

Amy Hadrović odlazi na liječenje u Italiju

FENA
Stupili smo u kontakt s kolegama u centrima u Minhenu i Palermu i Amy Hadrović (44) bi danas trebalo da bude izmještena u jedan od tih centara radi daljnjeg liječenja, potvrdio je Feni šef Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju KCUS-a prim.dr. Reuf Karabeg.

Amy Hadrović (44) zadobila je teške opekotine u eksploziji plina koja se u subotu ujutro dogodila u sarajevskoj općini Stari Grad, a prim. dr. Karabeg kaže da je njeno zdravstveno stanje i dalje teško. Ona je vitalno ugrožena - ima opekotine 65 posto tijela i probleme s disanjem.

Primarijus dr. Karabeg ističe da je izmještanje pacijentice Hadrović indikovano jer u svijetu postoji mogućnost kadaverične transplantacije, kao i uzgoja i kulture tkiva od male količine njene vlastite kože.

On je istaknuo da su kompletan menadžment KCUS-a i uposlenici Klinike za plastičnu hirurgiju KCUS-a tokom vikenda radili na tome da se pacijentici omogući izmještanje u inozemstvo, te da se na tome angažirao i mandatar za sastav Vlade KS Besim Mehmedić. Toj pacijentici je na KCUS-u pružena maksimalna moguća terapija i urađena su dva operativna zahvata.

U eksploziji plina koja se dogodila u porodičnoj kući u ulici Hasana Kaimije u općini Stari Grad površinske opekotine zadobio je i suprug Amy Hadrović koji je nakon medicinskog zbrinjavanja pušten kući. Njihovo troje maloljetne djece bili su u drugom dijelu kuće i nisu povrijeđeni.