Kanton Sarajevo
341

Amra Junuzović-Kaljić postala nova članica Naroda i pravde

A. B.
Foto: Narod i pravda
Foto: Narod i pravda
Zastupnica u Skupštini KS, Amra Junuzović-Kaljić nova je članica Naroda i pravde, zvanično su potvrdili iz ove stranke.
Junuzović-Kaljić je danas pristupila Narodu i pravdi čime je zastupnički klub ove stranke u Skupštini KS pojačan sa osam zastupnika.

Njenim prelaskom u Narod i pravdu izjednačen je broj zastupnika sa SDA koja također ima njih osmero u skupštinskim klupama.

"Ja sam ljekar, pedijatar sa višedecenijskim praksom rada sa djecom. Profesija me orijentirala prema mladima, roditeljima, djeci, budućnosti… U Narodu i Pravdi sam našla sagovornike i ljude sa širokim pogledom na naše društvo i potrebom da sučeljavanje sa problemima u društvu rješavamo upravo gradeći bolju budućnost za generacije koje dolaze. Neka svaka naša aktivnost bude temelj bolje budućnosti", kazala je tom prilikom Junuzović-Kaljić.

Junuzović-Kaljić je specijalista pedijatar sa višedecenijskim iskustvom te su iz Naroda i pravde kazali da im je izuzetna čast što se ona pridružila njihovom timu.

"Svojom stručnošću i iskustvom te posebno ugledom koji uživa u svojoj zajednici, bit će to značajno pojačanje za naš tim, posebno na području Starog Grada", poručio je Damir Faruk Saračević, predsjednik Povjereništva Naroda i Pravde Stari Grad.

Portal Klix.ba je u novembru prošle godine pisao o mogućem prelasku Junuzović-Kaljić u Narod i pravdu koja je u tom mjesecu napustila i Nezavisnu bh. listu (NBL).