{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Amputirac pješice iz Sarajeva put Srebrenice

S
15.6.2011. u 16:25
0
0
Amputirac pješice iz Sarajeva put Srebrenice
0
Amputirac pješice iz Sarajeva put Srebrenice
Kasim Cerić
Ratni vojni invalid Kasim Cerić krenut će u četvtrtak ujutro ispred zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu pješice prema Srebrenici, kako bi 11. jula prisustvovao obilježavanju 16. godišnjice genocida nad srebreničkim Bošnjacima.
Cerić je 80-postotni invalid i amputirac koji namjerava propješačiti cijeli put na realaciji Sarajevo-Potočari-Srebrenica i na taj način dati podršku porodicama ubijenih Srebreničana u julu 1995. godine.

Pokrovitelji Cerićevog pješačenja simbolično nazvanog "Amputirac putuje pješice kroz 'Zlatnu Bosnu' do 'Bosne Srebrene'" su Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo.

Kako je za Sarajevo-x.com kazao Cerić, on je sam osjećao potrebu da napravi ovako nešto.

"Ideja je moja, osjećao sam da bih trebao napraviti nešto takvo. Želio sam da se kao mala žrtva agresije na upečatljiv način poklonim žrtvama strašnog zločina i genocida u Srebrenici. Svjestan sam da me očekuje dug put, a vjerovatno će mi najveći problem predstavljati vrućine. No, spreman sam suočiti se s tim izazovom", kaže Cerić.

S njim će u pratnji ići tim u kojem će biti proslavljeni bh. maratonac Islam Đugum, potom Cerićev radni kolega Nihad Lelo i mladić iz Bratunca, čiji je otac pokopan u Potočarima, Jasmin Bešić.

Cerić je protekli rat proveo kao borac na području Olova, gdje je i teško ranjen.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: