|

Amir Zukić predat u nadležnost Tužilaštva KS

Amir Zukić predat u nadležnost Tužilaštva KS
80
Piše: A. Z.
18.2.2017. u 16:15
97
komentara
80

dijeljenja
Amir Zukić predat u nadležnost Tužilaštva KS Tužilaštvo KS (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Generalni sekretar SDA Amir Zukić i njegov vozač Seid Fazlagić predati su u nadležnost Tužilaštva KS, gdje će biti zadržani naredna 24 sata, potvrdila je za Klix.ba glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.
Postupajući tužilac će nakon ispitivanja donijeti odluku od daljnjim mjerama, odnosno o eventualnom određivanju jednomjesečnog pritvora.

Zukić i Fazlagić su lišeni slobode u petak, 17. februara, u poslijepodnevnim satima.

"Amir Zukić se tereti da je zajedno sa Safetom Bibićem organizovao grupu koju je činilo više osoba radi nezakonitog zapošljavanja osoba i stranačkih kadrova u javna preduzeća. Izvršeni su pretresi na nekoliko lokacija na području KS, a pretresena je i kancelarija Amira Zukića. Pretresu su prisustvovala dva tužioca, dva svjedoka i član Glavnog odbora SDA", kazala za Bavčić.

Podsjećamo, Zukić je uhapšen zbog nezakonitog zapošljavanja u javnim preduzećima, a Fazlagić se tereti za krivično djelo pomoć počinitelju nakon počinjenja krivičnog djela.

Amir Zukić, Asim Sarajlić i Mirsad Kukić dovođeni su u vezu sa nezakonitim zapošljavanjem nakon hapšenja u akciji Bosna. Esed Džananović, bivši izvršni direktor Elektroprivrede BiH koji je tada uhapšen, kazao je da je zapošljavanje u Elektroprivredu vršeno po direktnom nalogu visokih zvaničnika SDA.

Tužilaštvo KS je prilikom traženja pritvora za uhapšene u akciji Bosna navelo da su Zukić, Sarajlić i Kukić uključeni i u zapošljavanja u drugim javnim preduzećima.
Prijavi grešku


Komentari (97)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...