|

Amir Zukić pred sudom: Javnost isključena s ročišta na zahtjev Tužilaštva KS

Amir Zukić pred sudom: Javnost isključena s ročišta na zahtjev Tužilaštva KS
15
Piše: A. B.
20.2.2017. u 08:43
140
komentara
15

dijeljenja
Amir Zukić pred sudom: Javnost isključena s ročišta na zahtjev Tužilaštva KS Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Ročište za određivanje pritvora uhapšenom Amiru Zukiću, generalnom sekretaru SDA i njegovom vozaču Seidu Fazlagiću održano je jutros, ali je na zahtjev kantonalnih tužiteljica Nermine Kulenović i Bojane Jolović zatraženo isključenje javnosti radi zaštite interesa svjedoka.
Kantonalne tužiteljice Nermina Kulenović i Bojana Jolović tražile su isključenje javnosti u predmetu koji se vodi protiv Amira Zukića i Seida Fazlagića. Tužiteljice su tražile isključenje javnosti u skladu s članom 250. Krivičnog zakona, odnosno radi zaštite interesa svjedoka koji su ranije dali svoje iskaze u ovom predmetu.

Navele su kako bi prisustvom javnosti na ročistu došlo do grubog kršenja privatnosti svjedoka te su kazale da se istraga vodi kao predmet "poslovna tajna".

Odbrana, odnosno advokati Amira Zukića Jasmin Muratović i Ahmed Žilić te advokati Seida Fazlagica Emir Hasić i Alija Oruč su kazali da Tužilastvo nije uložilo valjane dokaze za isključivanje javnosti s ročista, ali je sudija Damir Batotić donio odluku u korist tužilaštva.

Odbrana je kazala da se javnost isključuje jer je predmet još uvijek u fazi istrage.

U toku dana očekuje se odluka suda o određivanju pritvora za uhapšene Zukića i Fazlagića.

Podsjećamo, Zukić se tereti da je zajedno sa Safetom Bibićem organizirao grupu koju je činilo više osoba radi nezakonitog zapošljavanja osoba i stranačkih kadrova u javna preduzeća. Fazlagić se tereti za krivično djelo pomoć počinitelju nakon počinjenja krivičnog djela.

Amir Zukić, Asim Sarajlić i Mirsad Kukić dovođeni su u vezu sa nezakonitim zapošljavanjem nakon hapšenja u akciji Bosna.
Prijavi grešku


Komentari (140)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...