Klub SDA
15

Amir Fazlić: Cilj hitne sjednice je skretanje pažnje s dešavanja u RS

Piše: Er. M.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Šef Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Amir Fazlić kazao je kako današnja hitna sjednica najvišeg organa zakonodavne vlasti predstavlja ništa drugo do skretanje pažnje sa dešavanja u entitetu RS.

Klub SDA u Zastupničkom domu PSBiH održao je danas konferenciju za medije povodom hitne sjednice Zastupničkog doma PSBiH zbog navodnih ratnohuškačkih izjava člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića. Riječ je o sjednici sazvanoj na zahtjev zastupnika iz reda SNSD-a.

Fazlić je kazao da Klub SDA smatra kako je sjednica nepotrebno sazvana i da u moru problema u BiH ova sjednica nije trebala biti sazvana. Kako kaže, navodne Izetbegovićeve izjave uopće nisu rečene u tonu kako to navodi SNSD.

"U tom tonu bi svaka sjednica Zatupničkog doma PSBiH trebala da počne raspravom o izjavama predsjednika SNSD-a Milorada Dodika", rekao je Fazlić.

Istakao je da je Izetbegović govorio o razvoju namjenske industrije podsjećajući na paritet koji je trebao biti u regiji, a u vezi s naoružanjem. Izrazio je zabrinutost zbog naoružavanja susjednih zemalja, kao i zbog naoružavanja MUP-a RS.

Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba

On je rekao da SDA danas neće prisustvovati sjednici te da će, ukoliko bude kvoruma, odlučiti da li će doći na sjednicu i dati odgovor.

Fazlić je kazao i kako današnja sjednica predstavlja skretanje pažnje sa stvarnih problema. Komentarišući namjere Milorada Dodika, on je kazao da Dodik osporava evropski i NATO put BiH.

"Nije bilo razloga za sazivanje hitne sjednice. To se moglo riješiti kroz inicijative. Sazivanje sjednice ima za cilj skretanje pažnje s dešavanja u RS-u i lošeg stanja u tom entitetu", kazao je Fazlić.