|

Amina Kajtaz: Željela sam biti arhitektica, doktorica, teniserka, ali je ljubav prema plivanju pobijedila

Amina Kajtaz: Željela sam biti arhitektica, doktorica, teniserka, ali je ljubav prema plivanju pobijedila
1.129
A. P.
17.11.2019. u 16:21
60
komentara
1,1k

dijeljenja
Amina Kajtaz: Željela sam biti arhitektica, doktorica, teniserka, ali je ljubav prema plivanju pobijedila Amina Kajtaz (Foto: R. D./Klix.ba)
Najbolja bh, plivačica, olimpijka i državna rekorderka na 100 i 200 metara Amina Kajtaz u razgovoru sa Sarom i Tadejem kojim se priključila UNICEF-ovoj kampanji #SlušajDijete otkrila je šta je to čime se kao mala željela baviti, ali i čime se sve još bavi uz profesionalno plivanje.
"Kada sam bila mala imala sam zaista mnogo želja. Prvo sam željela da budem arhitektica, zatim sam željela da budem doktorica, pa se sve to izmijenilo, upisala sam tenis i htjela sam da se tim profesionalno bavim, na kraju je ipak najveća želja bila da budem profesionalna plivačica", kazala je svestrana Amina, nabrojavši i ostala zanimanja: “Pored toga što se profesionalno bavim plivanjem, trenutno sam studentica druge godine sporta i zdravlja, diplomirana sam nutricionistica i studentica četvrte godine menadžmenta".

Amina Kajtaz: Svakom djetetu želim puno zdravlja i ljubavi

Ova epizoda #SlušajDijete je malo drugačija od ostalih!Iako nam se nije uspjela pridružiti na snimanjima, Amina Kajtaz je video porukama odgovorila na teška pitanja koja su joj stigla od Tadeja, Sare i Iman.#SlušajDijete #CRC30 #ZaSvakoDijete

Posted by UNICEF Bosna i Hercegovina on Sunday, November 17, 2019


Amina je u razgovoru otkrila da su je roditelji slušali i ispunjavali joj želje, ali su od nje očekivali pristojno ponašanje i poštovanje prema njima, te da u svom djetinjstvu kojim je zadovoljna ne bi mnogo toga mijenjala.

Kazala je šta želi za svako dijete, ali i uputila važnu poruku roditeljima:

“Svakom djetetu prvenstveno želim puno zdravlja, smatram da je zdravlje najbitnije i kada smo zdravi možemo postići sve ono što želimo. Druga stvar koju želim je ljubav od roditelja jer voljeno dijete je sretno dijete. Roditelji, obraćajte pažnju i pružajte ljubav svojoj djeci!".

Amina Kajtaz jedna je od brojnih popularnih ličnosti i ljudi iz medija s kojima su djeca tokom kampanje uradila intervjue kako bi im pomogli da približe Konvenciju o pravima djeteta. S djecom su o njihovim pravima danas te o tome kako je bilo odrastati ranije govorili Amel Tuka, Larisa Cerić, Brankica Raković, Ana Bavrka, Boris Šavija, Amila Terzimehić, Đurica Štula, Amra Silajdžić-Džeko, Dejana Rosuljaš….

U jednom od intervjua našla se i šefica predstavništva UNICEF-a za BiH dr. Rownak Khan, a kampanji su se priključili i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović koji su u video obraćanjima poručili kako su djeca iznad svake politike u Bosni i Hercegovini.

UNICEF BiH kroz kampanju #SlušajDijete nizom aktivnosti obilježava 30. godišnjicu Konvencije o pravima djeteta kroz mobiliziranje podrške sa svih strana – od djece, škola, institucija pa do popularnih i medijskih ličnosti.
Prijavi grešku


Komentari (60)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...