Protesti u Sarajevu
1.6k

Amina Hodžić-Smajlović: Da se niti jednom djetetu ne desi ono što se desilo mom djetetu

B. R.
Amina Hodžić-Smajlović (Foto: T. S./Klix.ba)
Amina Hodžić-Smajlović (Foto: T. S./Klix.ba)
Na današnjim protestima u Sarajevu za mladići Dženana Memića i Davida Dragičevića obratila se Amina Hodžić-Smajlović, majka Nadin Smajlović čiji roditelji tvrde da joj je uskraćeno liječenje na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

"Ono što ne znate i ne bih željela da ikad saznate, nekad želim da je moja tuga okean i da sve preplavi. Ali, ne može, samo mene razdire u meni", kazala je.

Njena molba je bila da "svi zašutimo i samo pet sekundi pomislimo na to dijete".

"Ne daj bože da zamislim osjećaj i bol porodice Dženana i Davida. Murizova i Davorova borba mi daju motiv i snagu kada mi je najteže", istakla je Hodžić-Smajlović.

Prema njenim riječima, glavna kantonalna tužiteljica u Sarajevu Sabina Sarajlija opstruira istrage. Poručila joj je da "nikada ne podcjenjuje snagu naroda".

"Prestanimo se miriti sa događajima i tragedijama koje nas zadešavaju. Svi zajedno odavde upozorimo i pozovimo da odstupe sa svojih pozicija i prepuste čestitim mladim ljudima da preuzmu procese. Molim vas uime budućnosti svakog djeteta - da se niti jednom djetetu ne desi ono što se desilo mom djetetu",

Pozvala je, kako je izjavila, čestite tužitelje da se bore za pravdu i istinu.

Podsjećamo, protesti se održavaju zbog toga što još nisu rasvijetljene okolnosti pod kojima su Memić i Dragičević stradali.