Sud u Sarajevu
109

Amila Gadžun nakon ročišta: Svako pitanje mi vraća sliku žive Džene

A. Ku.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je održan nastavk suđenja ljekarima koji su optuženi da su skrivili smrt dvoipogodišnje Džene Gadžun iz Kaknja.
Prošli put je ročište prekinuto na zahtjev advokata prvooptuženog Suada Rožajca Alena Nakića koji je tražio izuzeće tužiteljica.

Međutim, njegov prijedlog je odbijen te je danas nastavljeno unakrsno ispitivanje Amile Gadžun, majke preminule Džene, koja je prvi svjedok Tužilaštva KS.

Nakon ročištima medijima se obratila Amila Gadžun koja je kazala da joj je teško sjetiti se svega što se dešavalo te da joj se svakim pitanjem vezanim za rahmetli Dženu vraća njen lik.

"Nema osobe koja bi se mogla sjetiti svih događaja, nama se u glavi samo vraćaju slike Džene dok je bila živa. Kad postave pitanje vezano za nju meni u glavi samo dođe slika kad je bila živa i nemoguće se sjetiti svega", rekla je kroz suze Amila Gadžun.

Dodala je da će ustrajati u tome da pravda bude zadovoljena.

Naredno ročište će biti održano u četvrtak, 25. januara.

Djevojčica Džena Gadžun je u novembru 2021. godine operisana u privatnoj klinici "Bejtović" u Sarajevu. Tokom operacije došlo je do komplikacija, i ona je 14. novembra 2021. godine preminula na KCUS-u.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo je saopćeno da je Suad Rožajac optužen za teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi i krivično djelo nesavjesno liječenje, dok su Nina Jovanović i Jasmina Halimić optužene za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Benjamin Bejtović, vlasnik porivatne klinike u kojoj je obavljena operacija, nije optužen.