Borba protiv korupcije
21

Amerikanac Eric Larson stigao u Sarajevo, stupa na funkciju savjetnika u KS

I. Č.
Foto: Foto: Ured predsjednika Crne Gore
Foto: Foto: Ured predsjednika Crne Gore
Eric Larson, bivši međunarodni tužilac Tužilaštva BiH i bivši savjetnik za pravosuđe u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, stigao je prošle sedmice u Sarajevo gdje će stupiti na funkciju savjetnika za borbu protiv korupcije u sklopu Vlade Kantona Sarajevo, potvrđeno je za Klix.ba.

Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo će, kako saznajemo, 22. jula održati konferenciju za medije u Sarajevu, kada bi trebalo da se donacijom opreme najavi početak savjetničke pozicije Erica Larsona pri Vladi Kantona Sarajevo. Riječ je o donaciji SAD-a.

Eric Larson je prošle sedmice stigao u Sarajevo. Kako smo ranije javili, ima sveobuhvatno tužilačko iskustvo u regionu, uključujući i iskustvo u radu na slučajevima korupcije. Radio je kao međunarodni tužilac u Bosni i Hercegovini i u okvriu EULEKS-a na Kosovu.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uručio mu je orden crnogorske zastave drugog stepena kada mu je istekao mandat na poziciji savjetnika u Ambasadi SAD-a u Podgorici.