{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Amerika nastavlja obnovu Srebrenice

F
13.12.2007. u 17:03
0
0
Amerika nastavlja obnovu Srebrenice
0
Amerika nastavlja obnovu Srebrenice
Nakon razgovora s općinskim rukovodstvom i američkim biznismenima koji žele da investiraju u Srebrenici, američki ambasador u BiH Charles English je izjavio da je došao da oda počast žrtvama i da ljudima u Srebrenici demonstrira stalnu posvećenost njegove zemlje Srebrenici i njenoj budućnosti.
„Ohrabren sam da je ovdje došlo do političkog dijaloga i da se kriza u ovoj općini rješava dijalogom. Razgovarali smo o ubrzavanju dolaska američkih investicija i stvaranja poslovne klime da američke kompanije i USAID ovdje realizuju razvojne privredne projekte. Želim da građanima Srebrenice prenesem da je Vlada SAD-a potvrdila partnerstvo s Općinom Srebrenica za izgradnju njene bolje budućnosti, istakao je English.

On je nakon toga prisustvovao svečanosti s načelnikom Općine Abdurahmanom Malkićem i direktorom škole Marinkom Backovićem otvorio i predao na korištenje renoviranu školu u Potočarima.

Škola u Potočarima renovirana je zahvaljujući donaciji Evropske komande američkih oružanih snaga u iznosu od 224.000 eura.

Škola je potpuno renovirana, promijenjen joj je krov, bravarija, fasada, a asfaltirano je i školsko igralište i ogađeno školsko dvorište.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: