{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Američki univerzitet u BiH zvanično priznat u Turskoj

S
16.8.2011. u 14:50
0
10
Američki univerzitet u BiH zvanično priznat u Turskoj
0
Američki univerzitet u BiH zvanično priznat u Turskoj
Denis Prcić
Vijeće za visoko obrazovanje Republike Turske (YOK) zvanično je priznalo Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini (AUBiH).
Ovim priznanjem još jednom je potvrđen kvalitet obrazovanja i vrijednost diploma stečenih na Američkom univerzitetu u BiH, bosanskohercegovačke AUBiH diplome i američke SUNY diplome.

Priznanje Vijeća za visoko obrazovanje Republike Turske, omogućit će studentima iz Turske da studiraju na jednom od Kampusa Američkog univerzitetu u BiH u Sarajevu, Banjoj Luci, Tuzli i Mostaru i tako steknu diplomu koja će važiti i u Turskoj.

"Ovo je velika vijest kako za Američki univerzitet tako i za našu zemlju. Mi smo i do sada imali razgovore sa mladima iz Turske koji su izrazili interes za studiranjem na našem Univerzitetu. Zvanično priznanje YOK-a će zasigurno povećati taj interes, jer će studenti iz Turske studiranjem na našem Univerzitetu steći savremeno obrazovanje, i sa važećom diplomom vratiti se kući", ističe Denis Prcić, predsjednik Američkog univerziteta u BiH.

Zvanični dokument priznanja Američkog univerziteta u BiH, potpisao je predsjednik Vijeća za visoko obrazovanje Republike Turske, prof. dr. Yusuf Ziya Ozcan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: