{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Američki univerzitet u BiH zvanično priznat u Turskoj

S
16.8.2011. u 14:50
0
10
Američki univerzitet u BiH zvanično priznat u Turskoj
0
Američki univerzitet u BiH zvanično priznat u Turskoj
Denis Prcić
Vijeće za visoko obrazovanje Republike Turske (YOK) zvanično je priznalo Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini (AUBiH).
Ovim priznanjem još jednom je potvrđen kvalitet obrazovanja i vrijednost diploma stečenih na Američkom univerzitetu u BiH, bosanskohercegovačke AUBiH diplome i američke SUNY diplome.

Priznanje Vijeća za visoko obrazovanje Republike Turske, omogućit će studentima iz Turske da studiraju na jednom od Kampusa Američkog univerzitetu u BiH u Sarajevu, Banjoj Luci, Tuzli i Mostaru i tako steknu diplomu koja će važiti i u Turskoj.

"Ovo je velika vijest kako za Američki univerzitet tako i za našu zemlju. Mi smo i do sada imali razgovore sa mladima iz Turske koji su izrazili interes za studiranjem na našem Univerzitetu. Zvanično priznanje YOK-a će zasigurno povećati taj interes, jer će studenti iz Turske studiranjem na našem Univerzitetu steći savremeno obrazovanje, i sa važećom diplomom vratiti se kući", ističe Denis Prcić, predsjednik Američkog univerziteta u BiH.

Zvanični dokument priznanja Američkog univerziteta u BiH, potpisao je predsjednik Vijeća za visoko obrazovanje Republike Turske, prof. dr. Yusuf Ziya Ozcan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: