{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Američki kruzer uplovio u luku Neum, putnicima nije bilo dozvoljeno da izađu

19.2.2015. u 12:56
67
99
Američki kruzer uplovio u luku Neum, putnicima nije bilo dozvoljeno da izađu
67
Američki kruzer uplovio u luku Neum, putnicima nije bilo dozvoljeno da izađu
Neum (Foto: Klix.ba)
Mali kruzer sa zastavom SAD-a uplovio je jutros u luku Neum, ali njegovim putnicima nije dozvoljen izlazak. Kako im je rečeno, navodno je ukinut granični prelaz Neum te su zbog toga ostali "zarobljeni" na brodu.
"Kada je u pitanju uplovljavanje plovila u teritorijalne vode BiH u nadležnosti našeg ministarstva je samo naplata takse i pregled dokumentacije. Sve ostalo je u nadležnosti Ministarstva sigurnosti BiH, koje smo obavijestili i oni će riješiti ovo u saradnji s Graničnom policijom", rekla je za naš portal Amila Ćoralić, glasnogovornica Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

Nakon nekoliko sati kruzer u kojem je bilo oko 50 putnika, koji je uredno platio taksu u BiH, zaputio se u Hrvatsku gdje je dobio dozvolu za uplovljavanje u luku.

Iz Lučke kapetanije Neum nisu nam željeli dati nikakvu informaciju, kazavši da nemaju odobrenje nadležne institucije, dok u Graničnoj policiji ne odgovaraju na pozive.

U luku Neum već nekoliko godina uplovljavaju mali američki kruzeri tokom zimskog perioda. Putnici koji obilaze evropske mediteranske zemlje, ovim putem posjete i našu državu te doprinose rastu turizma u BiH.

Ovakvim postupcima sigurno ne šaljemo pozitivnu sliku u svijet o gostoprimljivoj zemlji kakvom BiH smatraju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: