{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Američki filmski institut izabrao najboljih 10 filmova

Klix.ba
16.12.2002. u 23:05
0
0
Američki filmski institut izabrao najboljih 10 filmova
0
Američki filmski institut izabrao najboljih 10 filmova
Američki filmski institut je izabrao 10 najboljih filmova iz 2002. godine za koje se također pretpostavlja da će pokupiti većinu filmskih hollywoodskih nagrada. Lista je napravljena baš u vrijeme kada dolaze pretpostavke o tome ko će dominirati na dodjeli Oscara. U top listi se, između ostalih filmova, nalaze filmovi Gangs Of New York, Lord Of The Rings: The Two Towers i About A Boy. Čini se da će Gangs Of New York, kojeg je režirao Martin Scorcese i u kojem glume Leonardo DiCaprio, Cameron Diaz i Daniel Day-Lewis, imati veliki broj nominacija za Oscara, a za novog Gospodara prstenova se pretpostavlja da će biti uspješan, ako ne i uspješniji od prvog dijela, koji je imao 13 nominacija za Oscara.
Jedno iznenađenje na listi predstavlja About A Boy, komedija u kojoj glumi Hugh Grant i koja je imala uspjeha na box-officeu, ali se nije mislilo da će biti konkurencija na dodjeli filmskih nagrada.

Sezona dodjela je već počela: Los Angelesko udruženje filmskih kritičara je u nedjelju film About Schmidt, u kojem glumi Jack Nicholson, već proglasilo najboljim filmom, a Nicholsona najboljim glumcem, iako je nagradu moram podijeliti sa Danielom Day-Lewisom. Za najbolju glumicu je izabrana Julianne Moore, za svoje uloge u filmovima Far From Heaven i The Hours.


Top10 najboljih filmova iz 2002. godine kako ih je izabrao Američki filmski institut (alfabetskim redom):
1. About A Boy
2. About Schmidt
3. Adaptation
4. Antwone Fisher
5. Chicago
6. Frida
7. Gangs Of New York
8. The Hours
9. The Lord Of The Rings: The Two Towers
10. The Quiet American

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: