{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Američka ambasada zgrožena izjavama profesora Mayera

F
20.7.2008. u 14:34
0
26
Američka ambasada zgrožena izjavama profesora Mayera
0
Američka ambasada zgrožena izjavama profesora Mayera
Profesor Mayer je govorio u svojstvu privatnog građanina i ti stavovi su u potpunosti njegovi lični stavovi. Oni, ni na koji način, ne predstavljaju stavove vlade Sjedinjenih Američkih Država, saopćeno je iz Ambasade SAD-a u BiH, kao reakacija na intervju koji je Steven Mayer, bivši funkcioner CIA, dao nekim bh. medijima.
- Iskreno, mi smo zgroženi da je profesor Mayer izrekao tako neupućena i nerazborita gledišta. Politika SAD-a o budućnosti Bosne i Hercegovine je veoma jasna. Bosna i Hercegovina je međunarodno priznata, suverena država, čije granice su jasno uspostavljene. Dejtonski mirovni sporazum ne dopušta secesiju bilo kojeg dijela zemlje. Vlada Sjedinjenih Američkih Država će nastaviti da podržava i brani ovaj sporazum. Bilo koja naznaka da bi referendum o secesiji mogao biti održan od strane Republike Srpske, ili bilo kojeg drugog dijela BiH, je neprihvatljiva i opasna. Secesija, ni pod kojim okolnostima, nije opcija.

SAD je uvjerene da će, u narednoj dekadi, Bosna i Hercegovina uživati u sjajnoj budućnosti kao suverena zemlja integrisana u euro-atlantske institucije, uključujući NATO i Evropsku uniju. Vjerujemo da građani Bosne i Hercegovine u potpunosti dijeli ovu viziju sa nama, kaže se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: